Ето как да си я направите Преди няколко години треската

...
Ето как да си я направите Преди няколко години треската
Коментари Харесай

Никой не вярва, че тази торта Милка е домашна, обрах всички овации с рецептата

Ето по какъв начин да си я извършите

Преди няколко години треската от ядки и  карамел стартира във всички краища на страната. Всяка сладкарница се опита да направи торта Snickers по собствен личен метод, а някои домакини даже съумяха да зарадват роднините си с нея.

Но модата на десертите отмина. Днешните фенове на домашните сладкиши са завладени от напълно друг деликатес. Това е необикновено гальовен, умерено сладостен и благоуханен бисквитен десерт “Милка ”. Можете да го приготвите на няколко стадия. И ние ще се радваме да ви помогнем в това!

Необходими артикули
яйце 4 бр
захар 9 с. л.
Пудра захар 100 гр
Пшенично брашно 4 супени лъжици
Бакпулвер 1 ч.л
какао на прахуляк 3 член л.
Вода 4 ч.л
Мляко 715 мл
Нишесте 70 гр
Масло 270 гр
Млечен  шоколад 140 гр
бял шоколад 70 гр

Начин на подготвяне
Преди всичко пригответе блата. Разбийте яйцата с 4 с.л. захар до пухкавост. Смесете брашното с какаото и бакпулвера. След това прибавете гореща вода към сместа, разбъркайте всичко още веднъж.

Пресейте тази маса в яйчена пяна, разбъркайте всичко с лъжица. Покрийте две идентични разглобяеми кръгли форми с пергамент. Изсипете същото количество тесто в тях.

Диаметърът на всяка торта би трябвало да е към 20 см. Печете ги на собствен ред за 15 минути в авансово загрята на 180 градуса фурна. След това извадете сладките, оставете ги във формите за 10 минути.

След това деликатно извадете основите от формите, отстранете пергамента от тях. Оставете блатовете да изстинат изцяло. Междувременно пригответе крема.

Смесете 100 мл мляко с 2,5 с.л. захар и нишесте. Смесете останалото мляко в тенджера с кубчета  бял шоколад, загрейте сместа на котлона, като бъркате.

След това намалете котлона, изсипете мляко с нишесте в тенджера. Загрейте, като бъркате, до момента в който сместа се сгъсти. Когато доближи консистенцията на  пудинг, отстранете сместа от котлона и оставете настрани.

Междувременно разбийте с миксер 170 г масло на стайна температура с пудра захар. В процеса към тях последователно прибавете пудинг. Разбъркайте, до момента в който се образува хомогенна маса.

Сега дано създадем фъдж. В железна купа смесете млечния  шоколад с 3 с.л. мляко, 2,5 супени лъжици захар и 100 г масло. Поставете купата на водна баня.

Първо, разтопете шоколада, до момента в който се образува хомогенна маса. След това охладете сместа, оставяйки я течна. Сега всичко е готово за събиране на тортата

Поставете една от тортите в разглобяема форма, намажете я с половината крем и охладете в ледник. Кремът би трябвало леко да се втвърди. След това изсипете половината от шоколадовия крем.

Покрийте плънката с втората торта, покрийте я с останалия крем. Сметаната от своя страна изсипете останалата част от фондана. Поставете тортата в ледник за най-малко 3 часа.

Препоръчваме да извадите тортата от формата директно преди сервиране. Така формата на десерта ще продължи по-дълго. Нарежете лакомството на части с нож, потънал в топла вода. Най -деликатната домашна торта Милка ще се хареса както на деца, по този начин и на възрастни. Наслади се!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР