Ето как да разберете кога един човек се опитва да

...
Ето как да разберете кога един човек се опитва да
Коментари Харесай

Ето как да разберете кога един човек се опитва да ви манипулира

Ето по какъв начин да разберете по кое време един човек се пробва да ви манипулира

Не е елементарно да се каже на кого можете да имате доверие, първо, поради субективните ви усеща към този човек, и второ, поради неговото умеене да буди доверие у вас.

Но постоянно можете да забележите, някой явен знак, който да ви подскаже, че не можете да се доверите на този човек.

Най-добре е да се доверите на предчувствието си, в сравнение с да го игнорирате.

Въпреки това, не сте предпазени, тъй като в света има манипулативни хора и елементарно можете да станете тяхна жертва, изключително в случай че не сте подобен човек. Но не бъдете параноични във връзка с човек, който преди малко сте срещнали. Бъдете наблюдаващи и следвайте навиците на хората към вас.

Ако разпознаете едно от следните държания, може би имате манипулатор до себе си, на който не можете да се доверите:

Те подценяват вашите граници
Въпреки че ясно сте обяснили до каква степен могат да се приближат, тези хора подценяват вашите граници и ви се смеят в лицето за това. Някои образци за това са, че стоят прекомерно покрай вас, отхвърлят да одобряват “не ” за отговор, нервират ви, даже когато сте предизвестили … По този метод те ви тестват и можете просто да си тръгнете.

Прекаляват със зрителния контакт
Един от признаците за съмнение е избягването на директен контакт с очите, тези хора могат да създадат тъкмо противоположното – да предизвикват интензивно вглеждане един в различен, до степен, до която да се почувствате неприятно от това. По този метод те желаят да ви накарат да се почувствате хипнотизирани и да започнете да отговаряте на техните въпроси. За благополучие, вие сте задоволително умни, с цел да не попаднете в този капан.

Доминират в диалога
Въпреки че мислите, че водите диалог, действителността е, че сте очевидец на монолог на човек, на който надали може да имате доверие. Да, това е очарователно, историята е страхотна и може би сте хипнотизирани от харизмата му, само че се запитайте дали изобщо това е било диалог?

Те имат изменчиво въодушевление
В един миг те са страхотни, само че в идната секунда те се нервират, даже са подготвени да влязат с вас в вербален спор. Промените в настроението, изключително когато няма забележима причина за това, са явен знак, че би трябвало да стоите надалеч от този човек. Лошото е, че до момента в който се усетите, че това е по този начин, към този момент можете да бъдете надълбоко въвлечени в играта им.

Прекалено бързо се откриват
Ако някой ви покаже “скелетите в килера ” прекомерно бързо, може би този човек не е задоволително постоянен, с цел да може да пази нещо в загадка. Въпреки че на пръв взор наподобява открит човек, който няма проблем с това, което е, помислете дали ще се доверите на някого, който виждате едвам за повторно в живота си?

Правят нелюбезни и дръзки забележки
Манипулативните хора могат да кажат доста тежки думи, само че го вършат по този начин, че да ви привлекат към себе си. Например, да ви създадат забележка за външния ви тип, само че по-късно незабавно да ви накарат да извършите нещо, от което да се възползват. Например, забележка за косата ви и предложение да посетите съответен коафьор.

Не изпитват емпатия
Социопатите и психопатите не знаят какво е това съпричастност. Ако видите някой, който се радва на нещастието на различен човек, тогава стойте, колкото се може по-далеч от този човек.

Те знаят прекалено много
Те евентуално към този момент са търсили информация за вас онлайн и в обществените мрежи и знаят много за вас. Всичко е наред, тъй като всички ние сме такива „ фанатици “ във връзка с тези, които ни интересуват, само че е проблем, когато те употребяват тази информация, с цел да ви се подиграват или по-лошо да ви изнудват.

Казват ви по какъв начин би трябвало да се чувствате
Ако до момента не сте забелязали, че някой ви манипулира, тогава може да сте били доведени до обстановка, в която към този момент имате прекалено много доверие на това лице, до степен, в която ви споделя по какъв начин се чувствате и по какъв начин би трябвало да се чувствате. Ако сте в сложна фаза от живота си, евентуално ще ги послушате.

Ако подозирате, че някой от обкръжението ви е обезсърчителен, прочетете знаците нагоре и се пробвайте да идентифицирате един от тях.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР