Ето и цялото писмо на съсловната лекарска организация: "До министър-председателя

...
Ето и цялото писмо на съсловната лекарска организация: "До министър-председателя
Коментари Харесай

БЛС призова Борисов да не се поддава на шантаж

Ето и цялото писмо на съсловната лекарска организация:

"До министър-председателя на Р България

Министъра на опазването на здравето

Комисия по опазване на здравето, Народно събрание

Категорично се разгласяваме срещу метода, по който се постановат политически претенции, уронвайки по този метод престижа на цялото съсловие и системата на опазването на здравето, неглижирайки големите старания и достижения за реализиране на избрани резултати в процеса на реформиране на българското опазване на здравето.

Единственият метод за прогрес и развиване е в границите на закона и по откритият ред след осъществяване на законни договаряния сред законни организации.

Призоваваме премиера Бойко Борисов и държавното управление да не се поддават на шантаж и напън от 5 медицински сестри с неразбираема принадлежност и легитимност, за налагане на промени в опазването на здравето, които нямат действителна икономическа и структурна аргументираност, а единствено политически темперамент. В противоположен случай ние, българските лекари ще реагираме и ще създадем контрапротест в отбрана на нашите престиж, съсловие и система на опазване на здравето.

Лекарската съсловие безусловно е готово да застане и да се опълчи на използване на промени, които са комфортни на шепа хора, за които съсловието постави задоволително старания ".

УС на Столична Лекарска Колегия на БЛС
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР