Ето и най-важното от войната от изминалата нощ: Украйна е

...
Ето и най-важното от войната от изминалата нощ: Украйна е
Коментари Харесай

Врагът ни превъзхожда 10 към 1, казва украински командир в Мариупол

Ето и най-важното от войната от миналата нощ:

Украйна е подготвена да предложи договаряния за Мариупол в обсадения град. „ Без никакви условия. Готови сме да проведем „ специфичен кръг от договаряния “ тъкмо в Мариупол “, написа в Туитър договарящият на Украйна и асистент на президента Михайло Подоляк. Друг основен украински договарящ, Давид Арахамия, сподели, че той и Подоляк „ са подготвени да дойдат в Мариупол, с цел да проведат договаряния за евакуацията на нашия боен гарнизон “.
Ситуацията в " Азовстал " се утежнява

Междувременно президентът на Украйна Зеленски сподели, че обстановката в Мариупол се утежнява, като към 1000 цивилни остават в капан в стоманодобивния цех на града “Азовстал”, криейки се там с останалите бойци, които са доста по-малко. Зеленски сподели, че 120 000 души са държани в Мариупол и че „ закононарушенията, които се случват там, са доста по-страшни и огромни, в сравнение с в Бородянка “, визирайки различен унищожен украински град.

Украински морски пълководец, воюващ в Мариупол, сподели, че неговите сили „ може би са изправени пред последните ни дни, в случай че не и часове “, защото новият съветски ултиматум към останалите украински войски в града да се предадат или да умрат изтече без всеобща капитулация. „ Врагът ни превъзхожда с 10 към едно “, сподели във видеообръщение Серхий Волина, пълководец от 36-та бригада на морската пехота.

Съюзникът на Путин Рамзан Кадиров сподели, че съветските сили ще управляват напълно стоманодобивния цех “Азовстал” в Мариупол " преди обяд или след обяд " в четвъртък. Ръководителят на съветската република Чечения направи това изказване в аудио известие, оповестено онлайн рано в четвъртък, съобщи Ройтерс.

Русия готви хакерски атаки

Разузнаването демонстрира, че Русия е подготвена да предприеме мощни хакерски атаки против противници, подкрепящи Украйна, предизвестиха членове на мрежата за шерване на разследваща информация „ Петте очи “ – Съединени американски щати, Англия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. „ Разузнавателни източници демонстрират, че съветското държавно управление изследва разновидности за евентуални хакерски атаки “, се споделя в изказване на групата.

Украйна работи, с цел да убеди западните съдружници да трансферират съветските доставки на природен газ от газопровода " Северен поток 1 " към газопровода на Украйна, увеличавайки въздействието на Киев в спора му с Русия, споделиха енергийни чиновници пред Ройтерс.

Италия подписа съглашение с Ангола за увеличение на доставките на газ в опит да се откъсне от съветския газ. В изявление за Corriere della Sera министър председателят Марио Драги сподели: „ Ние не желаеме повече да подвластен от съветския газ, тъй като икономическата взаимозависимост не би трябвало да се трансформира в политическо послушание.”
Не самолети, а аварийни елементи от Съединени американски щати

Министерството на защитата на Съединени американски щати отдръпна изказванието си, че на Украйна са били доставени повече самолети, вместо това съобщи, че са доставени единствено аварийни елементи, с цел да може Киев да пусне повече самолети в битката против Русия. Високопоставен чиновник на защитата на Съединени американски щати добави, че 14 американски гаубици сега пътуват за района дружно с муниции за тях.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели, че Съединени американски щати „ работят непрекъснато, с цел да дават помощ за сигурност на Украйна “, защото пет полета с военна помощ дойдоха в района през последните няколко дни, а повече от половин дузина полета от Съединени американски щати са планувани да дойдат скоро с още съоръжение.

Русия съобщи, че е изстреляла своята междуконтинентална балистична ракета " Сармат " - ново допълнение към нейния нуклеарен боеприпас. „ Това в действителност неповторимо оръжие ще ускори бойния капацитет на нашите въоръжени сили, ще подсигурява надеждно сигурността на Русия от външни закани и ще даде храна за размисъл на тези, които в разгара на гневната нападателна изразителност се пробват да заплашват страната ни “, сподели Путин.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън оприличи съветския президент Владимир Путин на крокодил, заявявайки, че не е оптимист, че с съветския водач може да се договаря. „ Как можеш да преговаряш с крокодил, когато е захапал краката ти в челюстите си, това е компликацията на украинеца “, сподели той пред публицисти.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш настрана помоли съветския президент Владимир Путин и украинския президент Владимир Зеленски да го одобряват, с цел да обсъдят стъпките за реализиране на мир.

Повече от 5 милиона души са избягали от Украйна, откогато съветските войски нахлуха в страната на 24 февруари съгласно данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР