Ето го - и Първият човек дойде. С него отиваме

...
Ето го - и Първият човек дойде. С него отиваме
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска - кино предизвикателствата

Ето го - и " Първият човек " пристигна. С него отиваме на Луната, в мощната компания на Деймиън Шазел и Райън Гослинг.

В " Ла ла ленд " откриха печелившата формула и се окичиха с " Оскари " и рекордни гледания. Сега се целят още по-нависоко, с кино лентата, отдаден на Нийл Армстронг. „ Първият човек ” се концентрира към историческата задача на НАСА за подчинение на Луната. Армстронг ще стане първият човек, стъпил там, само че дружно със фамилията и сътрудниците минава през извънредно рискови и трагични моменти. Провокативният филм ще разкрие и жестокия конфликт сред професионалните желания и елементарния човешки боязън от незнайното.

С новата образователна година започва и есенният учебен срок на програмата „ Европейско кино за учащи “. Селекцията още веднъж предлага на публиката най-хубавото от актуалното българско и европейско кино. На 15 октомври е срещата с „ 3/4 “ на режисьора Илиян Метев.

Кино от Исландия - „ Под дървото ” е оскаровото предложение на страната и има куп номинации и награди - от Рейкявик до Венеция.

Във кино лентата на Хафстейн Гунар Сигурдсон бъркотията се завихря към едно дърво и две фамилии. Какво споделя рецензията - "...почти съвършено калибриране сред фамилната драма и черна комедия... Лесно е да се гледа, занимателно и замислено... аудиторията безусловно се раздира сред смях и сълзи... "

„ Човекът, който умъртви Дон Кихот “, един от най-дългоочакваните планове на Тери Гилиъм най-сетне излезе на екран - след 25 години работа, финансови проблеми, заболявания и други спънки.

Ще го забележим на 16 октомври в зала 1 на НДК, в програмата на кино-литертурния фестивал CineLibri 2018! В сюрреалистичното премеждие се впуска възрастен обущар, който си фантазира, че е Дон Кихот и безсрамен рекламист, който пък му се привижда като Санчо Панса. Джонатан Прайс и Адам Драйвър влизат в лудото премеждие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР