Ето едно прекрасно прочистване, което правя от 15 годишна и

...
Ето едно прекрасно прочистване, което правя от 15 годишна и
Коментари Харесай

Прочистване на черния дроб и жлъчката

Ето едно прелестно пречистване, което върша от 15 годишна и постоянно ме изумяват резултатите от него!

Когато взех решение да го направя за първи път моят Учител по Йога Венцеслав Евтимов ми се поскара лекичко и ми сподели: „ Не залитай в прочиствания занапред. Ти си единствено на 15, нямаш какво да чистиш! ”

Естествено, аз не го послушах каквато съм си упорита и откакто си бях наумила, го направих. Ефектът беше безусловно „ УАУ! ” – една купичка цялостна с дребни тъмнозелени твърди формирания.

Помня по какъв начин обикалях из залата по Йога и се хвалех на всички, а В. Евтимов се усмихна и призна, че въпреки всичко е добре, че съм го направила.
След прочистването се усещах необикновено – лека, витална и доста много по-гъвкава (а си мислех, че няма накъде повече).

По-надолу всичко е разказано в елементи. Има и други способи за пречистване на черния дроб и жлъчката, най-известният, от които на Малахов, само че съм избрала този, тъй като е изпитан през годините от мен и от доста хора около мен и просто работи!

Черният дроб е най-активен през март месец, повода да започваме прочистването от януари е, тъй като черният дроб има четири дяла и от едно пречистване не може да се почисти целия. Затова е хубаво прочистването да се повтори 3-4 пъти в поредни месеци.

ПОДГОТОВКА:

Една седмица преди прочистването е добре да се яде хубава, прясна и здравословна храна. Препоръчително е да се премине напълно на растителна храна като се съблюдава тя да бъде най-вече сурова или в съответствие сурова:готвена – 3:1.

Топлинната обработка да се ползва посредством задушаване на пара или варене.

Да се заобикалят сладки храни като прекомерно сладки плодове и сушени плодове, също и подсладители като мед, захар, агаве, кленов сироп.

Особено целесъобразно е да не се употребява никакъв алкохол!

В главната си част прочистването трае 3 дни. В тези три дни се пият прясно приготвени сокове. Хубаво е да не се употребява никаква храна през 3те дни. Соковете могат да бъдат от:

  • зелени ябълки;
  • зелени ябълки и лимони;
  • моркови;
  • моркови и алено цвекло, може с лимони;
  • хубаво е да не се пият сладки сокове.

Може да се употребява в обилие топла вода и неподсладен билков чай.

През 3-те дни на сокове не е наложително, само че би било прелестно да се направи пречистване на дебелото черво в домашни условия. Това по никакъв начин не е ужасно и е доста елементарно. От аптеката се купува иригатор и се прави клизма. По този метод приготвяме дебелото черво и го очистваме от токсините.

През трите дни на прочистването следва региона на черния дроб да се затопля с грейка, електрическа възглавница (или по различен начин) по няколко пъти на ден. Горещи душове също са целесъобразни.

На третия ден, сокове и вода се пият до към 17 часа. Областта на черния дроб още веднъж се затопля и към 19 часа се взимат равни количества (по към 150-200 мл) студенопресован зехтин и прясно-изцеден лимонен сок. Една чаша зехтин и една чаша лимон. Аз ги пия със сламка – една глътка зехтин и след това една глътка лимон (за оправяне на вкуса). Зехтинът и сокът от лимони се изпиват постепенно и умерено. Цялата вечер е добре да бъде прекарана в хармонична и приятна атмосфера. Продължете със стоплянето на черния дроб – това ще отпусне каналите и той по-лесно и несмущаващо ще се освободи от натрупванията.

На сутринта дебелото черво е добре да бъде очистено. Може да бъде направена клизма (няколко пъти) или да се изпие Английска сол (магнезиев сулфат), с цел да се подкрепи изчистването на отделените чернодробни камъни.

Също по този начин може да се направи поредност от Йога извършения наречени Шанка Пракшалана, които в композиция с няколко литра вода със сол имат същия диуретичен резултат.

Аз ставам в 6-7, изпивам едно пакетче британска сол (30g), разтворено в дребна чаша хладка вода, след това си лягам назад.
Около 10 часа се събуждам и изкарвам камъните в тоалетната.

Около обяд може да започнете да се храните със сок или плод, а също може и със салата от настъргани моркови, краставици, зеле.

Чернодробните и жлъчните камъни се отделят в дебелото черво. Те са най-често със зеленикав цвят и консистенция на пластелин.

Процедурата е относително лека.

Затоплянето на черния дроб е доста значимо и не трябва да се подценява никога!

Възможно е в малко случаи да се изпита лека болежка или гадене. При съблюдаване на цялата процедура и при вслушване в сигналите от тялото не би следвало да има неприятни чувства.

Ако имате подозрения за камъни по-големи от 2-3 см е по-добре да се консултирате с доктор или лекар-натуропат, защото жлъчните канали са тънки и има опастност от засядане на по-големи формирания, което може да докара до интервенция в болничното заведение. Това са крайни разновидности, рядко се случват и то при възрастни хора, само че е нужно да бъдат взети под внимание от хора със подозрения за огромни камъни!

Прочистването на черния дроб се предлага:

  • да се прави през края на зимата и пролетта;
  • да се ползва при пълнолуние;
  • да се прави като профилактично средство (при съществуването на открити проблеми следва методът за лекуване да се съобрази с съответните обстоятелства).

Ползи от прочистването:

  • Черния дроб и жлъчката се освобождават от натрупвания.
  • Подобрява се работата на черния дроб и жлъчката.
  • Прочистването усъвършенства метаболизма.
  • Влияе благотворно върху прочувственото положение, защото черния дроб е обвързван с гнева в китайската медицина
  • Трите дни на сок почистват кръвта, лимфата, подобравят работата на храносмилателната система, носят здраве за очите, оказват позитивно деяние върху кожата, зареждат с детайли, субстанции и прана.
  • Яденето на здравословна храна няколко дни преди и след прочистването ще окаже в допълнение благотворно въздействие върху тялото, възприятията и мисълта.

Допълнителни материали за черния дроб и камъните на британски език:

//www.globalhealingcenter.com/liverstones.html

//www.nutridirect.co.uk/liver-cleanse.html

//curezone.com/gallstones/

//en.wikipedia.org/wiki/Gallstone

Статия от Стефи Божилова

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР