Ето една мистерия, която, като че ли никой не опитва

...
Ето една мистерия, която, като че ли никой не опитва
Коментари Харесай

Хора в ерата на динозаврите?

Ето една тайнственост, която, сякаш никой не пробва да разгадае. В речно корито в Палукси (Тексас) археолози са разкрили следи от хора и динозаври. Най-вероятно стъпките са направени едновременно и не става въпрос за няколко, а за десетки такива следи. Възрастта им е към 140 млн. години.

От дистанцията сред стъпките излиза наяве, че индивидът е проследявал динозавъра. Доста учени са на мнение, че това е изцяло невероятно, само че истината е, че мястото в никакъв случай не е изследвано задълбочено.

През 1983 година в „ Московски вести “ излиза публикация, от която излиза наяве, че са открити фосилизирани човешки стъпки на 150 млн. години наоколо до следи от динозавър, който имал три пръста.

 Следата в Антилопа Спрингс

За сходно нещо е съобщавано и в щата Юта през 1968 година Интересното в този случай е, че съгласно анализите тези стъпки са на 440-600 млн. години! Като че ли това не е задоволително, ами и индивидът, направил стъпките, е носил обувки. На една от следите се вижда, че обутият индивид е настъпил трилобит, само че не го е смачкал.

Обикновено считаме, че динозаврите са изчезнали доста преди да се появи индивидът, само че с времето се сблъскваме с от ден на ден доказателства, че това не е правилно и човешката история е доста по-различна от това, което ни се споделя.

Ancient Explorers

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР