Ето че слънчевите есенни дни приключиха окончателно и зимата настъпи.

...
Ето че слънчевите есенни дни приключиха окончателно и зимата настъпи.
Коментари Харесай

Коледни пости - Ден 12: Първият сняг навява първи мисли за Коледа. Една бърза салата спестява време за тях

Ето че слънчевите есенни дни завършиха дефинитивно и зимата настъпи. Няма нищо по- хубаво от това, да те изненадат нормалните неща – като първият сняг. Забравям мигновено кишата, което ще последва, мокрите обувки, поледицата – пред хубостта на снега, всичко изчезва като снежинка в длан...Грозните ни здания, изсъхналите шубраци, очуканите тротоари и разпилени отпадъци – всичко към нас е пременено, възобновено и просто вълшебно.

Да, в първия сняг има неподправена магия. Навежда те на други мисли, мисли за Коледа.

“Най- прелестното положение на духа е в радостното очакване, в предчувствието за благополучие. ”

Така е при мен най-малко...Дойде ли това време, затанцуват ли снежинките, към този момент диря коледната декорация, стартирам да върша описи за дарове и декорация и по този начин коледното въодушевление просто се настанява неудържимо.

Тъй като през днешния ден ми е малко съзерцателно и новата вълна изцяло ме е обзела, върша си единствено една бърза, само че, несъмнено, доста вкусна салата.

Салата с маруля, риба звук и кълнове.

Свекърва ми ме достави с луксозна, късно сята, марулка, която по нищо не отстъпва на класическата за тази рецепта салата айсберг. Реколтата ми от кълнове, първата се провали, само че втората, от синап, е повече от чудесна.

Важно за кълновете: Семенцата също имат период на валидност, не правете като мен, да ползвате остарели семена.

Важно за синапа: Кълновете от синап порастват с малко мъх по тях, което не е мухъл. Да не ги изхвърлите. Имат лек усет на горчица, нали от синап се прави тя, и са доста пикантни.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР