Етнически формиран отряд от т.нар. кадировци, наброяващ до 1300 души,

...
Етнически формиран отряд от т.нар. кадировци, наброяващ до 1300 души,
Коментари Харесай

Отряд кадировци пристигнал в Херсонска област

Етнически образуван отряд от така наречен " кадировци ", наброяващ до 1300 души, е дошъл, с цел да поддържа съветската формация във краткотрайно окупираните територии на Херсонска област.

Информацията е на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, оповестява Укринформ.

Противникът продължава да концентрира напъните си върху установяването на цялостен надзор над територията на Донецка област, като държи краткотрайно завзетите региони на Херсонска, Харковска, Запорожка и Николаевска област.

Руската войска организира интензивно въздушно разузнаване и продължава да подхваща ограничения за възстановяване на логистичната поддръжка на войските си. Заплахата от въздушни и ракетни удари по цялата територия на Украйна продължава да съществува.

През последните 24 часа съветската войска е нанесла 13 ракетни и 23 въздушни удара по обекти в Украйна. По-специално, развалена е инфраструктурата в регионите на Велкие Проходи, Авдеевка, Невелске, Маринка, Болшая Новоселка, Нескушне, Свободно поле, Полтавка, Малое Щербаки, Билохорие, Терни Поди, Благодатне, Сухой Пруд, Костромка и Безименное.

Президентът Володимир Зеленски съобщи във видеообръщението си от тази нощ, че украинските въоръжени сили са освободили над 30 обитаеми места по време на контраофанзивата. Има непотвърдени известия за боеве в Изюм, Харковска област, и в покрайнините на Купянск.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР