Етиопските власти публикуват в четвъртък първия си доклад за катастрофата

...
Етиопските власти публикуват в четвъртък първия си доклад за катастрофата
Коментари Харесай

Етиопските власти публикуват първия си доклад за катастрофата с Boeing 737

Етиопските управляващи разгласяват в четвъртък първия си отчет за злополуката с Боинг 737 Макс 8 на самолетната компания Етиопиън еърлайнс, станала на 10 март, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомен източник. Това ще стане в 10,30 ч. локално време. При случая починаха 157 пасажери и екипаж от 35 страни.

Катастрофата беше втората с сходен модел аероплан за пет месеца, след рухването на индонезийски аероплан предходната есен. След нея самолетите Боинг 737 Макс бяха спрени краткотрайно от хвърчене. Тези модели са най-добре продаваните на самолети на Боинг.

Същевременно в. "Уолстрийт джърнъл " написа, че водачите на етиопския аероплан са следвали незабавните процедури първоначално, само че те не са дали резултат, съобщи Асошиейтед прес. Пилотите са изключили първо системата за стабилизиране на полета, когато носът на самолета се насочил надолу, само че не съумели да накарат машината да се изкачва нагоре. Те присъединили тогава системата за стабилизиране още веднъж и пробвали други незабавни дейности, само че машината се разрушила шест минути след излитането.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР