Етиопия може скоро да се превърне в най-популярното място за

...
Етиопия може скоро да се превърне в най-популярното място за
Коментари Харесай

Китайските копачи на криптовалута се местят в Етиопия заради ниската цена на тока

Етиопия може скоро да се трансформира в най-популярното място за работа на китайски копачи на криптовалута. Това се дължи на преференциалните цени на електрическата енергия в страната, които станаха едни от най-ниските в света след стартирането в употреба на най-голямата водноелектрическа централа (ВЕЦ) в Африка, оповестява Bloomberg.

„ Етиопия ще стане най-популярната дестинация за китайските копачи “, сподели Но Сю, създател на Китайската асоциация за цифров майнинг, представен от организацията. Основното конкурентно преимущество на страната беше рядката композиция от меко държавно контролиране на промишлеността и ниски цени на електрическата енергия, изяснява Bloomberg.

Оборудването за копаене на криптовалута изисква голямо количество електроенергия; разноските за сила могат да съставляват до 80% от всички разноски на копачите. Според оценки на университета в Кеймбридж фирмите в международен мащаб са изразходвали към 121 тераватчаса единствено за копаене на биткойн през 2023 година, размер, съпоставим с потреблението на сила в Аржентина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР