Етиопия и руският производител на автомобили Lada работят по планове

...
Етиопия и руският производител на автомобили Lada работят по планове
Коментари Харесай

Голям руски производител на автомобили планира производство в африканска държава

Етиопия и съветският производител на коли Lada работят по проекти за основаване на индустриален обект в страната, заяви посланикът на Москва в Адис Абеба Евгений Терехин.

Според дипломата Lada към този момент е стъпила в източноафриканската страна и има построена известност на благонадежден автомобил, което прави Етиопия обещаващо място за монтажен цех.

" Местната Lada е добре позната в Етиопия и към момента съставлява забележителен дял от локалните таксиметрови услуги. Доставките им стартират през 70-те години на предишния век ", декларира Терехин.

Пратеникът означи, че Адис Абеба към този момент има " нужния опит в съдействието с задгранични сътрудници ", и съобщи, че се водят полемики за евентуални фабрики за сглобяване на Lada.    

През декември локалните медии оповестиха, че Ethio-Engineering Group (EEG) и съветският авто производител Avtovaz са подписали съглашение за произвеждане на коли Lada в африканската страна.

По-рано тази година основният изпълнителен шеф на АвтоВАЗ Максим Соколов съобщи, че компанията може да създаде специфични модификации на своите коли, които да са подобаващи за африканските купувачи, в това число модифицирана Lada Niva.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР