Етикетът за подреждане на масата, макар и различен за всяка

...
Етикетът за подреждане на масата, макар и различен за всяка
Коментари Харесай

Защо чиниите са кръгли и какви други тайни крият?

Етикетът за нареждане на масата, въпреки и друг за всяка страна, датира от антични времена. Хората с по-висок обществен статус и до ден сегашен биват обучавани по какъв начин се подреждат принадлежности, къде стоят чашите и така нататък Но от кое място идва цялото това „ лутане ” към масата?
Оказва се, че през междинните епохи стартира да се има вяра, че всеки един от предметите, които употребяваме при хранене, има своята магия. Предците ни са били уверени, че щастието, шансът и любовта могат да съпътстват тези, които се отнасят с почитание и мисъл към най-важното – храната.
 Създадоха интелигентна паница, която брои калориите Създадоха " интелигентна " паница, която брои калориите
Отчитането на калории става все по-лесно и по-точно, с помощта на бурното развиване на персоналните технологии, а екип от инженери п...
Формата на съдовете е от огромно значение за техните невероятни свойства. Защо обаче чиниите се кръгли?
Тази форма пази храната от отрицателна сила и спомага тя да запази своите най-полезни съставки. Квадратните чинии пък оказват помощ на своите притежатели да са по-решителни, уверени и смели. Изборът на цветове при посудата също не е за подценяване. Белият цвят се е наложил като типичен избор, само че не поради елегантността, която носи. Смята се, че той предизвика почтени и откровени диалози, каквито е желателно да се водят на маса. През есента цветът бордо би трябвало да доминира на трапезата ви – той ще ви направи по-мъдри и улегнали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР