Етичната комисия на Българския лекарски съюз ще поиска експертното становище

...
Етичната комисия на Българския лекарски съюз ще поиска експертното становище
Коментари Харесай

Проверки в сливенската болница заради починала родилка

Етичната комисия на Българския лекарски съюз ще изиска експертното мнение на Борда по акушерство и гинекология по случая с умрялата в родилното поделение на сливенската МБАЛ " Д-р Иван Селимински " 33-годишна Ренета Томова.

Това съобщи пред БНР доктор Юлия Бянкова, шеф на отделението по реанимация в МБАЛ " Д-р Иван Селимински ". Тя е ръководител на Централната комисия по професионална нравственос на БЛС, който се самосезира по случая с умряла родилка..

Проверките в сливенската болница към този момент текат, те са факт, увери доктор Бянкова. По думите ѝ, след този съдбовен случай инспекции би трябвало да извършат Районната здравна ревизия и Медицинският одит към Министерството на здравеопазването. Има заведено досъдебно произвеждане, което допуска прокурорска инспекция и следствие по случая, добави тя.

Днес се чака публично изказване на болничното заведение по случая с умрялата родилка.

Трябва да се изчакат резултатите от съдебно-медицинската експертиза, с цел да се рецени има ли връзка сред метода на раждане и настъпилите след това затруднения, акцентира доктор Юлия Бянкова.

„ Преценката по какъв начин тъкмо да протече едно раждане е на екипа, който води раждането. Понякога събитията се трансформират в границите на минути и решенията би трябвало да се взимат доста бързо и доста отговорно “, уточни още тя.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР