Ethereum успешно премина от Proof-of-Work към Proof-of-Stake. Актуализацията ще доведе

...
Ethereum успешно премина от Proof-of-Work към Proof-of-Stake. Актуализацията ще доведе
Коментари Харесай

Сливането на Ethereum е завършено успешно

Ethereum сполучливо мина от Proof-of-Work към Proof-of-Stake. Актуализацията ще докара до огромни промени - 99.95% понижение на потреблението на сила и 90% понижение на издаването на ETH. Мнозина имат вяра, че сливането може да работи като бичи катализатор за ETH в дълготраен проект.
Най-голямото надграждане на Ethereum, върху което са насъбрани доста упования, очаквания и спекулации влезе в действие тази заран. Досега всички признаци демонстрират, че по този начин нареченото обединение (The Merge), което е предопределено да понижи потреблението на сила на криптовалутата с повече от 99% - е било сполучливо.

Първият блок от транзакции с доказателство за залог (POS) бе финализиран с съвсем 100% потребителско присъединяване към 10 сутринта българско време. Това несъмнено бe най-хубавият, само че и предстоящ сюжет за най-амбициознаа софтуерна актуализация в крип пространството. За сполучливото прекосяване заяви в Twitter и Виталик Бутерин, един от основателите на Еthereum.

Реклама
Мрежата на Еthereum трансформира фундаментално метода, по който нейният блокчейн пази и ревизира транзакциите си.

And we finalized!

Happy merge all. This is a big moment for the Ethereum ecosystem. Everyone who helped make the merge happen should feel very proud today.

- vitalik.eth (@VitalikButerin)
Реклама
Сливането отбелязва тест с големи
залози за крипто бранша, откакто сривът в цените на токените тази пролет изтри 2 трилиона $ от цената на цифровите активи и разклати вярата в пазара до основи. През последните месеци то даваше вяра и за растеж в цената на валутата, които към този момент не се оправдават. От пазара обаче въпреки всичко намират актуализацията за предстоящ тласък за повишаване.

Криптовалути като Ethereum и Bitcoin постоянно са подложени на критика поради процеса на " копаене " за генериране на нови монети. Преди сливането и двaта блокчейни имаха големи мрежа от миньори по цялата планета, работещи със мощно профилирани мощни компютри, които обработват уравнения, с цел да валидират транзакции. Доказателството за работа(Proof-of-work - POW) употребява доста сила и по тази причина получава най-големите поради последствията от ненужното замърсяване.
Годишното ползване на електрическа енергия от " миньорите " на Ethereum e 77 TWh съизмеримо с това на Чили, а въглероден отпечатък оставян като резултат, наред с изсечените монети получени като заплащане, замърсява колкото цялостен Хонконг. Източник: digiconomist.net
С надграждането си Еthereum мигрира към система, известна като proof-of-stake - POS, която заменя миньори с валидатори. Вместо да ръководят огромни банки от компютри, валидаторите ще употребяват съществуващите си монети етер, като средство за инспекция на транзакции и генериране на нови токени. Това изисква доста по-малко сила от копаенето, а специалисти настояват, че това би могло да направи протокола по едно и също време по-сигурен и по-устойчив.

Девет екипа и повече от 100 разработчици работиха по сливането в продължение на години. В идващите часове тази децентрализирана мрежа от програмисти, разпръснати по цялата планета, ще следи трансформацията от POW към POS и в случай че е належащо, ще отстранява неточности допустимо най-бързо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР