Етериум (ETH), втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, наскоро

...
Етериум (ETH), втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, наскоро
Коментари Харесай

Етериум се изстреля над $2,800, достигайки 2-годишен връх

Етериум (ETH), втората по величина криптовалута по пазарна капитализация, неотдавна означи незабравим скок в цената, като доближи $2,800 за първи път от май 2022 година насам.

Този забележителен напредък притегли вниманието както на вложителите, по този начин и на анализаторите, сигнализирайки за възобновено възприятие на оптимизъм в границите на пазара на криптовалути. Въпреки постигнатият триумф, криптовалутата загби част от облагите си и все още на писане на публикацията се търгува за $2,797, което въпреки всичко отразява 1.85% растеж за деня.

Поскъпването на Етериум е емблематично за по-широко рали в пространството на цифровите валути, като за настоящето му показване способстват голям брой фактори. Този напредък освен отразява възходящия интерес към блокчейн технологията и децентрализираните приложения, само че и акцентира присъщата на крипто пазарите волатилност.

Един от посочените катализатори зад неотдавнашното рали на цената на Етериум е забележителното акумулиране на ETH от основен китов вложител. От 1 февруари насам този вложител е придобил общо 69,500 ETH на стойност почти $179 милиона от огромни тържища за криптовалути като Binance, Bybit, Bitfinex и OKEx, по данни на Lookonchain.

Подобна забележителна интензивност на китовете постоянно значи солидна убеденост в бъдещото показване на актива, което евентуално притегля нараснал интерес и вложения както от играчи на дребно, по този начин и от институционални играчи.

Нещо повече, по-широкият пазар на криптовалути сега е очевидец на всеобхватно рали, като Етериум и други огромни цифрови активи като Solana ( SOL ) записват обилни облаги. Тази вълна от оптимизъм следва интервал на бичи настроения за Биткойн , който исторически служи като пазарна камбана.

Настоящото пазарно рали се простира оттатък водещите криптовалути, за което свидетелства показателят на страха и алчността (Fear and Greed), който доближи най-високото си равнище от ноември 2021 година насам. Това допуска възходящ вкус за риск измежду вложителите.

Възходящата траектория на пазара е подкрепена от разнообразни фактори, в това число засилено институционално присъединяване, софтуерен прогрес и по-благоприятна регулаторна среда в определени юрисдикции.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР