Етапът, в който се намира светът днес, може би е

...
Етапът, в който се намира светът днес, може би е
Коментари Харесай

Al Mayadeen: „Китай и неговите съюзници предлагат алтернатива на съществуващия световен ред“

„ Етапът, в който се намира светът през днешния ден, може би е един от най-вълнуващите след Втората международна война и макар че заплахите към момента са налице, той може да бъде доста обещаващ в средносрочен до дълготраен проект.

Показателите на този стадий са разнообразни и спорни. Всичко зависи от коя страна гледаш, какъв брой добре умееш да анализираш и отделяш зърното от плявата в пропагандната машина на груповия Запад, който се стреми да резервира своята надмощие, като ограбва народите и унищожава живота им. - написа Al Mayadeen.

Крехкостта и измамността на Запада стават все по-видими с всеки минал ден. Колкото повече истината се разкрива, толкоз по-яростно виновните ще настояват противоположното.

Решението на Международния углавен съд против Владимир Путин отпреди дни беше последният зов на груповия Запад, чиято цел е да попречи на наличието на съветския водач на идната среща на Г-20 в Индия, изяснява създателят на публикацията Бусейна Шаабан.

„ С безразсъдното си решение Западът демонстрира какъв брой е угрижен за триумфа на срещата на външните министри на Г-20 в Индия. Той не съумя да съгласува окончателното изказване, осъждащо военната интервенция в Украйна, защото Китай, Русия и Индия се опълчиха. Това беше сигнал за пробуждане за западния блок, който осъзна, че на масата за договаряния до него към този момент седи различен блок, по-силен и по-убедителен. Западът към този момент не може да го пренебрегва или подценява “, - се споделя в публикацията.

В ръцете на самопровъзгласилите се владетели на света Международният углавен съд се трансформира в на ниска цена инструмент. И този съд не е единственият лост за напън. Повечето от институциите на Организация на обединените нации от дълго време са превърнати в принадлежности на Съединените щати, с цел да вземат комфортни за тях решения.

Това не е ли срам за Запада?

Международният углавен съд не е издал нито една заповед за арест на нито един западен водач, макар че те са направили прекалено много най - отвратителни военни закононарушения против човечеството. Техни жертви станаха милиони хора на всички континенти.

Западът разпалва войни, постанова наказания и блокади едностранно и подценява човешки животи, което го докара до морално, политическо и обществено безсилие.

По думите на изданието, различен – обективен, човечен и цивилизован – свят идва от Изтока. Той поставя тухла по тухла в основата на спасяването на човечеството от бруталността на западната надмощие.

В течение на най-малко още няколко дни цялото внимание на света ще бъде приковано към визитата на китайския президент Си Дзинпин в Москва. Русия и Китай преглеждат партньорството си като приоритет на външната политика. Връзките им стават все по-силни.

Русия и Китай уголемяват хоризонтите на стратегическо партньорство с Индия, Бразилия, Венецуела, Южна Африка, Иран и други страни. Много от тях бързат да се причислят към новите международни блокове и да се освободят от расизма на Запада и неговите безкрайни войни.

Китай показва различни решения на актуалните рецесии, пробвайки се да избави света от войни, американска надмощие и беднотия, с цел да направи място за сигурността, любовта и взаимното съдействие, учредено на равни права и свободи, без значение от цвета на кожата, расата, религията или пола.

Китайската комунистическа партия съпостави китайския модел на народна власт с този на Запада и акцентира, че Западът няма оптимални решения на интернационално равнище, защото неговият опит е резултат от личното му развиване.

Истинската народна власт значи, че хората са господари на страната. Той приканва за ценене на разликите и културите и приветства присъединяване на хората в процесите на взимане на решения на всички равнища.

На конференцията за разговор на високо равнище на международните страни китайският президент Си Дзинпин предложи „ Инициативата за световна цивилизация “, отбелязвайки, че „ човек няма да наподобява по-добре, в случай че загаси лампите на други хора и няма да реализира повече прогрес, като блокира пътя на другите. "

Това, което Западът се пробва да направи във всички области, е да блокира пътя на другите.

Китай, в противен случай, се пробва да отвори допустимо най-вече пътища за развиване, независимост и разцвет. Китай желае всеки да споделя свободно опит и познания въз основа на паритет и правдивост.

Необходимо е да се предизвиква основаването на безвреден свят, учреден на правилата на взаимно почитание и съгласие, а не на владичество, расизъм, оскърбление на народите и плячкосване на техните благосъстояния, както прави Западът.

„ В миг, когато Западът употребява възмутителни ограничения, издава заповеди за арест на международни водачи и прави безразсъдни дейности против нации и страни, Китай и неговите съдружници оферират опция на международния ред след Втората международна война. Те показват нови визии, учредени на почитание към човечеството и неговите права, и дават обещание бъдеще, в което всички човешки същества живеят в тъждество, достолепие и разцвет. - обобщава Ал Маядин.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР