Estée Lauder ще стане едноличен собственик на Tom Ford и

...
Estée Lauder ще стане едноличен собственик на Tom Ford и
Коментари Харесай

Tom Ford става собственост на Estée Lauder

Estée Lauder ще стане едноличен притежател на Tom Ford и ще има цялата интелектуална благосъстоятелност на марката. Дизайнерът Том Форд, на собствен ред, ще продължи да бъде „ изобретателният визионер “ на марката до края на 2023 година

Американската козметична компания е подписала контракт за покупка на първокласната марка за облекла, обувки, парфюми и аксесоари Tom Ford. Това научаваме от прессъобщение, оповестено на уеб страницата на компанията. Засега липсва информация за договорката, за която бе обявено преди дни, в профилите на Tom Ford в обществените мрежи.

В хода на договарянията Tom Ford е оценена на 2,8 милиарда $. Estée Lauder ще преведе към 2,3 милиарда $ и ще покрие насъбрани задължения и отсрочени заплащания в размер на 300 млн. $ отсрочени заплащания, започвайки от юли 2025 година, се споделя още в обявата.

Estée Lauder чака придобиването на Tom Ford да й обезпечи дълготраен паричен поток от притежаването на бързо разрастващата се марка Tom Ford Beauty и нови потоци от доходи от лицензи.

Сделката към момента предстои на регулаторно утвърждение. Очаква се то да завърши през първата половина на календарната 2023 година След това актуалният основен изпълнителен шеф и създател на Tom Ford, дизайнерът Том Форд, ще продължи да бъде „ изобретателният визионер “ на марката до края на 2023 година За същия интервал ръководителят на Tom Ford Доменико Де Соле ще остане консултант.
       View this post on Instagram                      
A post shared by TOM FORD (@tomford)

Емблематичният дизайнер Том Форд е роден в Тексас през 1961 година От 90-те години на предишния век работи за Gucci и Yves Saint Laurent. През юли 2002 година става заместник-председател на борда на Gucci,  а през 2004 година напуща компанията след промяна на собствеността. Марката Tom Ford е основана през 2005 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР