Естонският посланик в Русия трябва да напусне Москва на 7

...
Естонският посланик в Русия трябва да напусне Москва на 7
Коментари Харесай

Как Западът прати естонците да воюват с Русия

Естонският дипломат в Русия би трябвало да напусне Москва на 7 февруари

Естония предизвика сериозен спор в балтийските страни. Естонският външен министър Урмас Рейнсалу съобщи, че естонските управляващи възнамеряват да затворят Финския залив за Русия. Талин има намерение да вкара режим на крайбрежна „ прилежаща зона “ в залива, който, поради размера на тесния Фински залив, може да отреже Санкт Петербург и Ленинградска област от морския трафик. Обучаваните от Лондон естонци се пробват да затворят „ прозореца към Европа “, като анулират 300 години съветска история.

Ако това се случи, Талин ще може да преследва " нарушителите " оттатък границите на териториалното море. Това ще разреши на Естония да инспектира съветски цивилен и военни кораби, които напущат пристанищата на Ленинградска област и Кронщат. При отвод е допустима възбрана за прекосяване през залива.

Готовността за въвеждане на режима на „ прилежаща зона ” е директна поръчка за нарушаване на интернационалното право. Конвенцията на Организация на обединените нации за териториалното море и прилежащата зона от 1964 година, член 14 планува свободно прекосяване на кораби, а според член 15 „ крайбрежната страна не попречва мирното прекосяване през териториалното море “. Можете също по този начин да се позовавате на Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право (1982 г.), която гласи, че прилежащата зона е 12 благи (22,2 km), а тази, която стартира след териториалните води, също е 12 благи. Общо 44,4 км. В прилежащата зона крайбрежната страна може да упражнява надзор (санитарен, имиграционен, митнически и др.), само че няма право да попречва прекосяването на кораби.

В най-тясната точка на Финския залив - сред финландския и естонския бряг – е 70 км. Координирайки позициите на Естония и Финландия, тези две страни, едната от които към този момент е член на НАТО, а другата има намерение да се причисли към него, ще могат да попречат на работата на пристанището в Санкт Петербург, най-голямото в Русия и Балтика. Разбира се, за такава фрапантна мярка Талин ще се нуждае от поддръжката на Запада, а Англия е подготвена да я обезпечи.

През октомври английските танкове Challenger 2 бяха трансферирани в Естония по море. Малко преди този момент Лондон заяви, че 700 британци, пристигнали в Естония през февруари, ще се върнат вкъщи през декември, само че картината е противоположната. През октомври броят на държаните от НАТО 17 батальонни тактически групи покрай границите на Беларус набъбна до 18 за седмица, последвано от разполагането на различен английски батальон, оборудван с тежки танкове.

В сходство с новата естонско-британска пътна карта Естония ще построи спомагателна жилищна инфраструктура за задгранични войски във военната база Тапа до май 2023 година и ще приключи построяването на нов логистичен надзорен център за приемане на съюзнически войски до края на годината. Талин ще работи през 2023 година за основаване и узаконяване на щаб на дивизия, кадърен да командва всички сили на НАТО в Естония.

Председателят на естонския парламент Хен Пиллуаас в своето новогодишно послание от 2021 повтори претенциите на Талин към териториите, които са част от Псковска и Ленинградска области. На 1 октомври в естонския град Отепя се организира „ Национален конгрес на Ерзя “, на който се разиска „ битката за самостоятелност “ на ерзяните от Русия.

Делегатите на конгреса взеха решение, че „ Република Мордовия, Пензенска, Уляновска, Нижегородска, Рязанска и Самарска области не могат да се смятат за законни териториално-административни формирания “. Целта на сепаратистите е „ да основат федерална страна Ерзян Мастор “.

На конгреса в Ерзя участваха естонски политици като депутата от Рийгикогу Райво Е. Там от „ Отечеството “, както и публични лица като кмета на енорията Отепа Янус Баркал и вицеканцлера на естонското Министерство на външните работи Март Волмер, който счита, че главната цел на страната му е битката с Русия и нейното уединяване.

В края на ноември стана известно, че в Естония ще бъдат съборени над 300 руски монументи и надгробни плочи (това съобщи ръководителят на специфична държавна „ работна група “ Аско Кивинук). В същото време, в името на разрушаването на руски монументи, Естония даже е подготвена да промени законите: министърът на правораздаването Леа Данилсон-Ярг приготви промени в Строителния кодекс, Закона за използване на Строителния кодекс, Закона за планирането и Закона за държавната благосъстоятелност.

Всички тези компликации се основават единствено с цел да се съборят руските монументи. Ако по-рано тяхното заличаване беше допустимо единствено „ при съществуване на неразрешени знаци “ и беше належащо да се управлява от „ общите правила на закона и реда “, както беше маркирано в Министерството на правораздаването, в този момент няма ограничавания...

Днес Талин, с поддръжката на Лондон, оказва помощ за разпалването на дипломатически спор сред Руската федерация и Естония: Естонското външно министерство разгласи понижаване на размера на съветското посолство в Талин, Естония трансферира всичките си 155-мм гаубици на генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

„ Искаме да създадем казус по този метод, тъй че другите страни да нямат опрощение за какво не могат да дават на Украйна нужните оръжия, с цел да завоюва войната “, сподели естонският дипломат в Украйна. Естонският режим даде на Киев пакет от военна помощ от 113 милиона евро, който включва:

▪️ десетки 155 mm гаубици FH-70 и 122 mm D-30;

▪️ хиляди артилерийски снаряди с диаметър 155 mm;

▪️ стотици противотанкови гранатомети M2 " Karl-Gustaf " с боеприпаси;

▪️ средства за поддръжка на артилерийски елементи.

Горещите естонски момчета се пробват да отворят кутията на Пандора освен в морето на север (Финския залив), само че и на сушата на юг. В отговор на тези враждебни дейности съветската страна реши да намали дипломатическия сан на представителството в Руската федерация и Естония до шарже д`афер. Естонският дипломат Маргус Лайдре би трябвало да напусне Москва на 7 февруари.

„ Цялата отговорност за развиването на сходна обстановка в връзките сред Русия и Естония е напълно на естонската страна. Ние ще продължим да реагираме на враждебните стъпки, подхванати от естонското управление...

През последните години естонското управление съзнателно унищожава цялата гама връзки с Русия. Тоталната русофобия, култивирането на неприязън към нашата страна са издигнати от Талин в сан на държавна политика “, отбелязва съветското външно министерство.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР