Естонският парламент прие днес с 88 гласа изявление, в което

...
Естонският парламент прие днес с 88 гласа изявление, в което
Коментари Харесай

Естония обяви Русия за терористичен режим

Естонският парламент одобри през днешния ден с 88 гласа изказване, в което осъжда анексирането на териториите на Украйна от Руската федерация и афишира Русия за терористичен режим, съобщи Estonian World.

В изказването изрично се осъждат военните дейности на Русия против Украйна и противозаконното анексиране на завладените по време на войната територии. Естония в никакъв случай няма да признае нарушаването на териториалната целокупност на Украйна посредством експанзии и фиктивни референдуми, се споделя в документа. „ Нарушаването на закона в никакъв случай не може да сътвори закон. Режимът на Путин със своите закани за нуклеарна офанзива трансформира Русия в най-голямата заплаха за мира както в Европа, по този начин и в целия свят “, се показва още там.

Естонският парламент също по този начин осъжда потреблението на въоръжени групи, основани с поддръжката на съветските управляващи, и смята за належащо въоръжените сили на така наречен Донецка и Луганска национални републики, основани от Руската федерация, да бъдат оповестени за терористични организации, също както и частната военна компания " Вагнер ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР