Естонският парламент (ЕП) прие декларация в защита на гражданските свободи

...
Естонският парламент (ЕП) прие декларация в защита на гражданските свободи
Коментари Харесай

Естония иска повече санкции срещу Русия

Естонският парламент (ЕП) одобри декларация в отбрана на гражданските свободи в Русия , призовавайки Европейския съюз (ЕС) да създаде политика на против Москва, написа БГНЕС. Според пресслужбата на най-висшия законодателен орган 62 депутати са били „ за “, трима са били „ срещу “, един се е въздържал, 28 не са дали своят вот и седем са отсъствали. Общо има 101 депутати. „ Европейският съюз би трябвало да работи градивно с главните си сътрудници - Съединени американски щати, Англия и други западни страни за взаимно създаване на ефикасна политика на наказания , която ще принуди Русия да изостави нападателната си външна политика по отношение на своите съседи и да я принуди да извършва интернационалните си отговорности към други страни и техните жители ", се споделя в документа.
Естонските депутати приканиха за освобождението на всички арестувани на противозаконните манифестации и " политически пандизчии " , измежду които парламентаристите показаха Алексей Навални. След завръщането си от Москва шефът на европейската дипломация Жосеп Борел в Европейски Съюз разгласи, че могат да вкарат нови наказания против Русия, която „ не оправда упованията “ и „ не се трансформира в съвременна народна власт “. В допълнение към споровете в Украйна и Приднестровието, както и обстановката в Беларус, повода за напрежението беше карцерът на Алексей Навални и задържането на протестиращи на несъгласуваните манифестации на 23 и 31 януари. След това съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия е подготвена да приключи връзките с Европейски Съюз, в случай че от негова страна бъдат въведени ограничавания, които биха основали опасности за сензитивните области на стопанската система.
 Финландският министър председател: Разговорите за нови глоби за Русия може да продължат Финландският министър председател: Разговорите за нови глоби за Русия може да продължат
Разговорите във връзка с нови стопански наказания ще Русия могат да продължат. Това съобщи финландският министър председател Александър Стуб. Ст...
Припомняме, че на 2-ри февруари Симоновският съд в Москва анулира условната присъда на Навални по делото „ Ив Роше “, като го размени с 3,5 години в колония с общ режим . Отделът за изтърпяване на наказванията упорства за това: съгласно отдела той неведнъж е нарушил изискванията на изпитателния период и преди карцерът е разгласен за търсене. Твърденията, че Навални се преследва само поради политическата му активност, бяха опровергани от Европейския съд по правата на индивида. Страсбург отхвърли да признае случая с „ Ив Роше “ като политически стимулиран и не подреди на съветските управляващи да анулират присъдата. Европейския съд по правата на индивида заключи единствено, че дейностите на обвинения могат да бъдат както закононарушение, по този начин и елементарна комерсиална активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР