Естонският депутат в Европейския парламент Яак Мадисон е предложил бившия

...
Естонският депутат в Европейския парламент Яак Мадисон е предложил бившия
Коментари Харесай

Евродепутат: Доналд Тръмп е достоен за Нобеловата награда за мир

Естонският народен представител в Европейския парламент Яак Мадисон е предложил някогашния американски президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския за Нобелова премия за мир, съобщи ТАСС.

"Възползвайки се от опцията, която ми дава Нобеловият комитет ), аз предлагам 45-ия държавен глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския за влиятелната премия. Той е заслужен за нея. По време на неговия мандат Съединени американски щати не са се почнали нито една война в света. Това е казус през последните 30 години ", е показал още той.

Мадисон също е подчертал, че Тръмп е постигнал доста значими триумфи за понижаване на напрежението в Близкия изток.

Тръмп е бил номиниран за Нобеловата премия за мир и по-рано. През септември 2020 година той е бил препоръчан от норвежкия народен представител Кристиан Тюбринг-Гиеде. Парламентаристът е номиниран тогавашния собственик на Белия дом поради посредническата роля на президента за нормализацията на връзките сред Израел и Обединените арабски емирства.

С сходни причини през ноември Тръмп е бил предложил за Нобела за мир от страна на шведския законодател Матиас Карлсон.

Според разпоредбите на Нобеловия комитет парламентарист от целия свят могат да предлага свои номинации за най-престижния приз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР