Естонски вирусолози, изследвали генома на коронавируса SARS-CoV-2, причиняващ заболяването Ковид-19,

...
Естонски вирусолози, изследвали генома на коронавируса SARS-CoV-2, причиняващ заболяването Ковид-19,
Коментари Харесай

В Естония са открити две нови мутации на коронавируса SARS-CoV-2

Естонски вирусолози, изследвали генома на ковид SARS-CoV-2, причиняващ болестта Ковид-19, са разкрили две нови негови разновидности, които по-рано не са били срещани в други страни, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира известие на учения Радко Ави от Тартуския университет.Неговият екип сравнил мостри от ковид от шест естонски пациенти с началния вариант на вируса, получен от Китай.

COVID-19 се е популяризирал бързо в края на 2019 година, демонстрира генетично проучване

По време на анализите били открити осем разновидности на вируса, които участват в образците и от други страни, а също по този начин и две нови разновидности, регистрирани към този момент единствено в Естония.

"Разглеждайки упоменатите разновидности, ние виждаме по какъв начин се води яростна битка сред имунната система на жителите на Естония и вируса, означи Ави.

Фактът, че разновидностите се демонстрират на равнище белтъци приказва за това, че вирусът се намира под мощен напън на имунната система. Поради тази причина той към момента търси своя път в човешкия организъм. Това на собствен ред демонстрира, че патогенът се явява нов за човешката популация, нещо което ни беше известно ".

По думите на естонските експерти проучването на генома на кронавируса ще им разреши да проследят методите на разпространяване на източника на болестта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР