Естония ще отвори електронно посолство в Люксембург през 2018 г.,

...
Естония ще отвори електронно посолство в Люксембург през 2018 г.,
Коментари Харесай

Естония отваря електронно посолство в Люксембург

Естония ще отвори електронно посолство в Люксембург през 2018 година, с цел да съхранява там своите бази данни.

В него ще се съхраняват данни за налозите, недвижимите парцели, комерсиалните предприятия, документите за идентичност, пенсиите, законодателството и преброяването на популацията.

„ Това е първото посолство за електронни данни в света”, изясни естонският министър председател Юри Ратас, чиято страна е най-технологично развитата в Европейски Съюз. Повечето публични услуги в Естония са налични на специфичен портал в интернет, а електронното гласоподаване е въведено от 2005 година

Залата със сървъри ще е под засилена защита и ще съхранява значима информация на естонското електронно държавно управление, които ще останат налични даже в случай че системата на националната територия излезе отвън строя.

„ Това е част от така наречен ежедневна цифрова хигиена в нашите все по-дигитализирани общества”, написа в декларация на естонския министър председател, който подписа с люксембургския си сътрудник Ксавие Бетел съглашение за съхраняването на естонскитке данни.

Естония има консулство в Люксембург, само че посланикът ѝ в тази страна живее в Брюксел. Електронното посолство няма да е обвързвано с това в Брюксел, нито с консулството в Люксембург.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР