Естония се присъедини към страните, които отказват да подпишат Глобалния

...
Естония се присъедини към страните, които отказват да подпишат Глобалния
Коментари Харесай

Естония също не иска да подпише Глобалния пакт за миграцията

Естония се причисли към страните, които отхвърлят да подпишат Глобалния пакт на Организация на обединените нации за миграцията, съобщи БГНЕС, базирайки се на Нова телевизия. Правителството на балтийската република не можа да реализира единодушие по въпроса.
Външният министър Свен Миксер е бил за сключване на пакта, само че му се противопоставил министърът на правораздаването Урмас Рейнсалу, който е от консервативната партия " Про патриа ". Тя се притеснява, че пактът може да стане част от интернационалното право и да ограничи опцията на Естония да дефинира своята миграционна политика.
" Когато създадохме тази коалиция, ние се съгласихме, че ще вземаме решенията си единомислещо. За страдание през днешния ден не можахме да реализираме консенсус ", сподели министър председателят Юри Ратас по-късно.
Австралия, Австрия, Чехия, Унгария и Съединени американски щати също отхвърлят да подпишат пакта. Сигналът от България е спорен - към този момент подписването е спряно, въпреки че външно министерство не го удостовери публично.
Пактът вкарва понятието " легална миграция ", с концепцията процесът да бъде урегулиран, което се вижда като опасност персонално от евродепутата и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР