Естония подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство и въпросът

...
Естония подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство и въпросът
Коментари Харесай

Естония подкрепя България за Шенген

Естония поддържа присъединението на България към Шенгенското пространство и въпросът ще бъде в дневния ред на Европейския съвет през идващите месеци. Това разгласи в изявление за " Преди всички " естонският заместник-външен министър с сектор европейски въпроси Мати Маасикас.

Той приветства избора на България за провеждането на " Балканско председателство ", отдадено на европейската интеграция на страните от района и изрази очакване на срещата на върха в София за Западните Балкани да се стигне до възобновяване на политиката на разширение на Европейския съюз.

„ Има доста смисъл в това България да избере този топ приоритет. Не единствено тъй като страната ви е близка до този район и познава добре събитията там, а и тъй като процесите на Балканите и оттатък тях не постоянно са протичали безпрепятствено. Трябва да оценим опциите ни, както и отговорностите, които Евросъюза има в района. И, несъмнено, да забележим по какъв начин да ускорим процесите на промени в тези страни. Нужен е сложен метод. Имаме доста въпроси за разискване и можем единствено да приветстваме България, че насочва фокуса към Западните Балкани ", разяснява Мати Маасикас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР