Естония е държавата, в която преди години се роди програмата

...
Естония е държавата, в която преди години се роди програмата
Коментари Харесай

Родината на Skype обмисля да направи роботите свои граждани

Естония е страната, в която преди години се роди програмата Skype. Малката европейска страна е измежду пионерите на Стария континент във връзка с новите технологии, а в този момент има намерение да контролира работата на роботите.

" Естонското министерство на стопанската система работи върху законопроект, който би трябвало дададе статус на изкуствения разсъдък в правосъдни разногласия ", изяснява Сиим Сикут, който работи върху държавната ИТ тактика.

Едно от предложенията е да бъде въведен терминът " робот-агент ", който ще бъде от една страна обособен юридически правосубект, а от друга ще баде обект на благосъстоятелност на различен, написа Bloomberg.

По думите на Сикут ще бъде от изгода изкуственият разсъдък да има сходни или същите права в съда, като физическите и юридическите лица. Във всеки случай обаче министерството към момента се нуждае от постоянна политическа плана, с цел да продължи с този план.

" Ако се възползваме от тази опция, можем да бъдем един от пионерите в сферата ", разяснява той в изявление в Талин.

За разлика от другите страни, които бурно развиват новите технологии, Естония освен се развива в тази посока, само че и работи върху правна рамка, която да ги контролира.

Към момента страната значително е въвела електронно държавно управление, дала е опция за интернет гласоподаване на изборите, както и опция за приемане на поданство за чужденци напълно онлайн.

Преди време стана ясно, че нейното държавно управление работи върху план за въвеждането на лична криптовалута. Ако това се случи, там ще може да се търгува с " estcoins ".

 Малката европейска страна, която може да бъде първата в света със лична криптовалута
Малката европейска страна, която може да бъде първата в света със лична криптовалута

Какви тъкмо са проектите на нейното държавно управление?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР