Естествено желание на собствениците на магазини е да имат по-голям

...
Естествено желание на собствениците на магазини е да имат по-голям
Коментари Харесай

Ето ги мръсните трикове, с които хранителните магазини ни смъкват повече пари

Естествено предпочитание на притежателите на магазини е да имат по-голям оборот и облаги, и надлежно посетителите да купуват повече артикули.

Затова търговците измислят и ползват разнообразни хитри способи, които ви карат неумишлено да харчите пари за неща, които не сте възнамерявали да купите, п

Предлагаме ви 10 трика, с които магазините почтено ви подтикват да сложите в кошниците повече артикули или други артикули.

1. Пробуждане на апетита

Сетивата са най-активните съдружници на търговците. Колко пъти са ви казвали: "Не ходете гладни по магазините! ", Защото колкото повече сега ви се желае желаете да хапнете нещо, толкоз повече ненужни ще купувате. Но даже и да не сте гладни, супермаркетите имат най-различни способи да подбудят апетита ви.

Например, миризмата на пресни хлебни произведения се оказа отличен метод да изкушава купувача да похарчи повече. Правилно направеното осветяване също работи добре: продуктите на витрината наподобяват празнично ярки, сочни и вълнуващи.

Но един от най-мощните способи за предизвикателство на слюноотделяне и съпътстващото предпочитание да си купите нещо за дъвчене са безплатните дегустационни проби.

Първо, миришат хубаво и са вкусни, и ви се прищява да си купите от този артикул. Второ, след безплатното ядене или пийване, стартирате да се чувствате задължени да благодарите на магазина.

Ако не сте получили тази наденица на дегустацията, даже няма да си помислите за нея. А в този момент я имате в кошницата си и, несъмнено, в сметката на касата.

2. Хипноза с музика

Чувате радостна музика в супермаркета - включете вниманието си оптимално. Мелодиите се пускат с бързи темпове, където е значимо да се усили броят на продажбите.

Изследването Using Background Music to Affect the Behavior of Supermarket Shoppers на Американската маркетингова асоциация, потвърждава че потреблението на фонова музика може да повлияе на държанието на купувачите. А енергичната музика предизвика посетителите към спонтанни покупки.

Несъзнателно приспособявайки се към музикалното движение, ние слагаме по-скъпи артикули в количката и даже в по-големи количества.

От друга страна, бавната музика също е трик. Магазините особено сортират композиции с темп, който е доста по-бавен от междинния човешки пулс. Това кара хората да останат по-дълго пред рафтовете, да прекарват повече време в комерсиалната зала и вследствие на това да купуват повече.

Повече с съвсем 30% - в това по-специално ни твърди американският маркетингов съветник и създател на книгата "Премахване на мозъка! Как маркетолозите манипулират мозъците ни и ни карат да купуваме това, което желаят ", Мартин Линдстрьом.

За да се предпазите от това въздействие на музиката, пазарувайте със слушалки.

3. Цветова скица

Хората са "привлечени " от магазини, чиито стени и вход извън са боядисани в топли цветове: алено, оранжево, жълто. Но вътре цветовата обстановка се трансформира: студените нюанси в интериора - синьо и зелено - карат клиентите да харчат повече.

CNN, цитирайки проучването "Как цветът въздейства на вашите разноски ", оповестено в списание Business Review, твърди, че в магазините, декорирани в синьо-зелени нюанси, клиентите оставят 15% повече пари от тези, чиито стени и лавици са боядисани в топли цветове.

4. Дискаунт карти и стратегии за преданост

Смятате ли, че картите за отстъпки се вършат за вашите спестявания? Трябва да се призная, това частично е правилно. Но не всички. Магазинът печели доста повече от притежателите на карти за преданост по ред аргументи.

Картата за отстъпка ви свързва с съответен супермаркет

Избирайки сред два безусловно идентични магазина, евентуално ще отидете до този, в който имате стратегия за преданост.

Картата ви следи

Тоест дава на магазина информация за вашите привички за извършване на покупки. Каква ценова категория месо предпочитате? Колко постоянно купувате храна за кучета? Обичате ли шоколадови или да вземем за пример млечни десерти?

Благодарение на картата супермаркетът знае всичко за вашите разноски и получава опцията да им повлияе.

Ако в миналото сте получавали самостоятелни оферти като "Купете шоколад за 3 лв. и вземете 15% отстъпка ", вие знаете защо става въпрос. Разбира се, офертата наподобява печеливша. Но преференциално е на първо място за магазина, който ви е насърчил да купувате повече сладкиши, в сравнение с сте привикнали.

Картата ви предизвика да харчите повече

Много супермаркети печелят точки за всеки лев, изхарчен в тяхната мрежа. По-късно тези точки могат да бъдат превърнати в пари, като се изплатят насъбраните точки с покупка на касата. Печелившо ли е? О

От една страна, да. От друга страна, вие самите не забелязвате по какъв начин магазинът ви принуждава да харчите повече, с цел да натрупате повече точки.

5. Стоки с стръв

"Купете 10 броя единствено за 10 лв.! " Това е много добър остарял маркетингов трик. Много хора си падат по сходна оферта и в последна сметка купуват повече артикули, в сравнение с са им нужни.

Има и по-фини операции. Магазинът предлага някои известни артикули на в действителност добра цена. Но това е примамка.

Печеливш артикул се разпространява интензивно, с цел да накара купувачите да погледнат към избран супермаркет. Но в случай че към този момент сте влезнали в комерсиалната зала за месо или памперси, за какво да не купите нещо друго? Именно посредством тези свързани покупки магазинът прави спомагателен оборот.

Печалбата, която той губи от "стръвта ", се изплаща от спомагателните пари, които клиентите оставят в супермаркета.

6. Допълващи артикули

Влизате в магазина за опаковка от обичаните бисквити на вашето дете. И до тях, на същия рафт, намирате детски шоколад и различен сладкиши. Без мислите и хвърляте и трите продукта в кошницата. Ето по какъв начин работят тези комбинации.

Някои комбинации са явни, като шампоан и еликсир. Някои са по-тънки, като пластмасови чинии за еднократна приложимост и красиви хартиени салфетки. Струва ви се, че сте решили да си купите салфетките сами. Всъщност вашата сякаш спонтанна покупка е предсказана авансово.

Ако ръката ви посегне към артикул, който не сте възнамерявали да купите преди секунда, просто се запитайте: "Наистина ли ми би трябвало това? "

Лейнбах Рейле, създател на книгата "Retail 101 " и съосновател на Американската конференция на самостоятелните търговци на дребно.

7. Опаковка, при която храната по-бързо се утежнява

Пресният самун постоянно се продава в книжен плик. Красиво? Факт. Но не е практично: хлябът в такава опаковка бързо ще изсъхне и ще би трябвало да отидете още веднъж в магазина. Това също е един от маркетинговите трикове.

Ето за какво, откакто се върнете от супермаркета, пробвайте се да преопаковате покупките си, тъй че да останат свежи допустимо най-дълго.

8. Стоки с добавена стойност

Супермаркетите си играят с цените, вдигайки на равнището на очите тези артикули, които изключително желаят да продадете, и спускайки ниско, съвсем до равнището на пода евтини артикули, които са нерентабилни за магазина.

Ефектът "магическа деветка " също е необятно публикуван, тъй като артикул с цена от 9,99 лв. ни наподобява по-изгодна покупка от стока за 10,00 лв..

Продуктите се продават добре, като се изяснява на клиентите за какво би трябвало да се вземат.

Например, артикул може да бъде етикетиран с иконата "Отглеждан в нашия регион, което значи, че ще донесе облага на нашите фермери ". Изследването Sales of Local Foods Reaches $12 Billion ията демонстрира, че купувачите са подготвени да платят до 25% повече за тези артикули.

Друг вид са артикули с предписания, които могат да се подготвят от тях. Те наподобяват на купувачите по-практични и затова равнището на продажбите им е по-високо.

9. Брандирани еко чанти за многократна приложимост

Екологични чанти за многократна приложимост вместо пликове - талантлив маркетингов трик! Първо, те са маркови: комерсиалните вериги слагат своите лога върху тях, трансформирайки клиентите в пешеходни реклами.

На второ място, те карат клиентите да изпитват доверие в супермаркета: "Е, той се грижи за околната среда! " И трето, те усилват междинната сметка.

Харвардското бизнес учебно заведение разгласява изследване BYOB: How Bringing Your Own Shopping Bags Leads to Treating Yourself, and the Environment, доказвайки, че купувачите с маркови еко чанти харчат повече.

Проникнати от угриженост за природата, те първо отдават желание на по-скъпите естествени и органични артикули, а по-късно, към този момент на касата, се запасяват с нездравословни артикули - като премия за личната си добродетел.

10. Стойки със артикули на касите

На касовите гишета търговците слагат скъпи и не постоянно нужни дреболии: шоколадови бонбони, желирани бонбони в блестящо оцветени опаковки, сладолед, мокри кърпички, гелове за стерилизация на ръце, презервативи и така нататък

Очакванията са вие, изтощени от взимане на решения в комерсиалната зала, да се отпуснете на касата и да си купите (или не по-малко изтощеното от вас дете) премия. И това работи.

Малките неща на касите могат да се смятат за грижа от магазина за клиента: Може да сте забравите, че имате потребност от мокри кърпички и ето ги! Но в случай че се върнете в комерсиалната зала, несъмнено ще намерите сходни артикули на цена доста по-ниска.

Неудобно е да се върнете, по тази причина купувате артикули на повишена цена, като още веднъж се превръщате "златното руно " за магазина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР