Естествено, че ще останем без газ, ако не плащаме в

...
Естествено, че ще останем без газ, ако не плащаме в
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Естествено, че ще останем без газ, ако не плащаме в рубли

Естествено, че ще останем без газ, в случай че не плащаме в рубли, съобщи някогашният министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров в предаването " Лице в лице " по БТВ. Президентът на Русия Владимир Путин подреди съветският природен газ да се заплаща в рубли от " недружествените " страни. На 31 март би трябвало да се предложи методиката за това.

Овчаров разяснява обвиняванията на Европейски Съюз, че Русия нарушава подписаните газови договори по този начин: " Европейски Съюз и Съединени американски щати нарушиха толкоз контракти с Русия! "

При прекъсването на газа алтернативата е една - мазут, в топлофикациите имало ресурси за по 4 - 5 дни.

" Сигурен съм, че някои страни ще завоюват доста пари, като се създадат на медиатори сред тези, които не желаят да заплащат в рубли, и Русия ", акцентира Овчаров.

Газът от Азербайджан няма от кое място да мине, още повече, не трябва да забравяме, че 30% от него е съветски, споделя той.

Не може да мислим, че Русия благородно ще доставя газ за евро и долари, които след това няма по какъв начин да употребява поради глобите, сподели още Румен Овчаров.

Според него у нас непрестанно се мисли за конюнктурни решения. И даде образец: " За Българска народна банка опитваме да наложим противоречиви фигури, вместо да намерим постоянен банкер, признат от обществото. "

Участието на Българска социалистическа партия във властта е животоспасяващо за страната, акцентира някогашният водач на Българска социалистическа партия - София.

Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР