Естествената последица от разрушителната политика на Съединените щати е влошаването

...
Естествената последица от разрушителната политика на Съединените щати е влошаването
Коментари Харесай

Съюзник на Путин плаши: Нараства рискът от използване на оръжия з...

" Естествената последица от разрушителната политика на Съединените щати е утежняването на световната сигурност ", съобщи Патрушев, който е непосредствен съдружник на президента Владимир Путин.

 

" Увеличава се рискът да бъдат употребявани нуклеарни, химически и биологични оръжия ", сподели той. " Международният режим за надзор на въоръженията е подкопан ", предизвести Патрушев.

 

Пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година докара до най-сериозната борба сред Москва и Запада от Кубинската ракетна рецесия през 1962 година насам, а след Студената война архитектурата за надзор на въоръженията се разпадна, установи " Ройтерс`.

 

Западът твърди, че войната в Украйна е присвояване на земя в имперски жанр, осъществявано от Русия. Кремъл пази позицията, че спорът е част от по-широка битка с отслабващия Запад, който упреква в сеене на безпорядък по света, с цел да резервира господството си.

 

Патрушев твърди, че редът след Студената война, в това число доминирането на Съединените щати, отслабва.

 

" Естествената последица от деструктивната политика на Съединените щати е утежняването на световната сигурност ", съобщи Патрушев пред сътрудниците си от някогашните руски републики.

 

Патрушев не даде съответни детайлности за това къде се намират оръжията за всеобщо заличаване, само че упрекна Вашингтон, че не е съумял да спомага за постигането на мир в Близкия изток и че ескалира войната в Украйна, като поддържа Киев.

 

72-годишният Патрушев е някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който познава Путин от 70-те години на предишния век.

 

Войната в Украйна ускори въздействието на хора като Патрушев, които преглеждат разпадането на Съветския съюз като злополука и упрекват Съединени американски щати за зловредно въздействие, показва " Ройтерс ".

 

Като секретар на Съвета за сигурност на Русия Патрушев е в центъра на вземането на решения в региона на външната политика и сигурността.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР