Естествената граница на човешкия живот е не повече от 125

...
Естествената граница на човешкия живот е не повече от 125
Коментари Харесай

Не можем да живеем повече от 125 години

Естествената граница на човешкия живот е не повече от 125 години, откри ново изследване. Въпреки, че хората живеят все по-дълго с всяка минала година – крайната точка остава същата, написа „ Дейли Мейл “ ().

Никой човек не е живял по-дълго от 122 години – възрастта достигната от французойката Жан Калман през 1997 година

Изследователите считат, че това е по този начин, тъй като

има възрастова граница, оттатък която хората просто не могат да преминат по натурален път .

Учените от колежа по медицина „ Алберт Айнщайн “ в Бронкс, Ню Йорк проучили дали увеличението на продължителността на живота при хората, значи че оптималната такава е 122 години.

Най- “убедителният мотив “, че оптималната човешка възраст не е закрепена е продължаващото повишаване на продължителността на живота в множеството страни през последния век, оповестяват учените.

Но огромна част от увеличението на продължителността на живота се дължи на голямото понижаване на смъртните случаи по време на раждане и в ранна детска възраст.

Ако нямаше предел на вероятната дълготрайност на живота на човек удължаването на продължителността на живота щеше да е с по-бързи темпове и щяхме да виждаме към нас доста по-възрастни хора.

За да тестват теорията си учените са проучили интернационалната база данни за дълголетието, в която се записва възрастта, на която умират хората в 41 страни по света в интервала сред 1968 и 2006 година

Така откривателите разкрили, че

хората живеят по-дълго, само че крайната точка остава непроменена .

Възрастта на най-стария човек в света не се е изменила от 1990 година насам.

„ За разлика от предходните догатки, че човешкото дългоденствие може да бъде удължавано от ден на ден и повече, нашите данни изрично демонстрират, че продължителността на живота е лимитирана “, пишат учените в сп. „ Нейчър “.

Те пресмятат, че оптималната възраст, до която може да доживее човек е 125 години, само че означават, че това би било извънредно рядко събитие. Те правят оценка шанса някой човек да живее повече от Жан Калман като нещо, което може да се случи един път на 10 хиляди години.

Англия, Франция, Япония и Съединени американски щати са страните, в които живеят най-вече супер столетници – хора на 110 или повече години.

Запознайте се със 116-годишната италианка Ема Морано във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР