Естествена съставка, която се намира в ягодите, може да намали

...
Естествена съставка, която се намира в ягодите, може да намали
Коментари Харесай

Ягодите забавят остаряването на мозъка

Естествена съставна част, която се намира в ягодите, може да понижи резултата от остаряването на мозъка, откри ново проучване. Антиоксидантът физетин, откакто е бил даден на лабораторни мишки, е съумял да понижи запада на менталната функционалност, който е провокиран от напредването на възрастта, както и равнищата на инфектиране в техните тела. Физетинът се намира също по този начин и в други растения като ябълки, лук и краставици.

Водещата авторка на проучването, доктор Памела Махер, която е началник на екипа, разяснява: “Различни компании включваха физетинът в голям брой здравословни артикули, само че в действителност нямаше задоволително научни данни за действителния му резултат върху здравето на хората. След като анализирахме резултатите от нашето проучване ние считаме, че физетинът може да бъде доста потребен в случаи на редица невродегенеративни заболявания и освен на Алцхаймер. Ние считаме, че е належащо да се стартират доста по-сериозни проучвания в тази посока ”.

При предходни проучвания в същата лаборатория екипите откриха, че физетинът може да изиграе позитивна роля за намаляването на обвързваното с възрастта понижаване на паметта.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР