Естествен тор за растенията ще получите от само две съставки.

...
Естествен тор за растенията ще получите от само две съставки.
Коментари Харесай

Домашен тор за доматите и цветята

Естествен тор за растенията ще получите от единствено две съставки. Те ще бъдат здрави и предпазени от вредители.

Всеки желае да има цветя с изобилен разцвет и свежи зелени листа. Също по този начин градина, цялостна със сочни и здрави домати, чушки и краставици е фантазията на всички градинари.

Растенията обаче постоянно боледуват и биват атакувани от разнообразни вредители, които в допълнение ги лишават от сила.

Въпреки скъпите торове и минерални добавки, растенията към момента наподобяват заболели, рядко цъфтят, а листата увяхват. Честата приложимост на торове може да повлияе отрицателно на растежа и развиването на растенията, тъй че е нужна смяна в грижите и подхранването.

Ако растенията порастват при несъответствуващи условия, това се отразява посредством промени в листата, муден напредък, изсъхване на цветовете, закърнели корени. Това са първите признаци, че растенията се нуждаят от нашата помощ.

За да се избегне това, растенията би трябвало да се подхранват в избрани часове.

За да бъдат растенията буйни, с красиви листа, с доста цветове, само че и плодове, е доста значимо да бъдат подхранени в точния момент.

Естествен тор за растенията

Сложете 500 мл хладка/студена вода в буркан. Добавете една супена лъжица сода за самун и една супена лъжица суха квас. Разбъркайте добре с лъжица, до момента в който съставките се разтворят добре.

Маята съдържа витамини от група В, минерали и други съставки, които са чудесни за здравето на растенията. Добавянето на квас в почвата доста усилва количеството азот и фосфор, тъй че растенията цъфтят по-добре и дават по-добър рандеман.

Содата предотвратява появяването на заболявания по корените и разнообразни гъбични болести на цялото растение. Ако растението към този момент е болно, първо го третирайте единствено с разтвор на сода за самун или разтвор на чесън на прахуляк (чеснова вода), след което преминете към използването на този разтвор.

Вижте още: Правила при развъждането на краставици

Разтворете тази течност в 10 литра студена вода и поливайте с нея вашите цветя и култивиран култури. Това ще усъвършенства растежа на растенията, ще укрепи техния имунитет и резистентност на заболявания, суша, мраз и други нездравословни въздействия.

Така приготвеният разтвор се употребява незабавно, което значи, че не можете да го съхранявате и да го употребявате за по-късно. След като го приготвите, използвайте го незабавно. Поливайте растенията с този разтвор 2-3 пъти месечно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР