Естествен репелент срещу насекоми можете да си приготвите сами. За

...
Естествен репелент срещу насекоми можете да си приготвите сами. За
Коментари Харесай

Естествен и безвреден репелент срещу насекоми

Естествен репелент против инсекти можете да си приготвите сами. За приготвянето му ви би трябвало чесън и вода.

Чесънът от дълго време се употребява като натурален способ за предотвратяване от инсекти. Силната му миризма ги отблъсква и доста хора удостоверяват неговата успеваемост.

Докато някои инсекти са просто досадни (комари, мравки и мухи), други могат да причинят съществени вреди на вашия дом. Хлебарките, да вземем за пример, могат да популяризират заболявания и да заразят храната.

Има няколко метода да предотвратите появяването на инсекти в дома ви. Първо се уверете, че съхранявате всички храни вярно и поддържате кухнята чиста. Второ, затворете всички пукнатини или отвори към дома си, с цел да предотвратите влизането на насекомите. И най-после, постоянно проверявайте всички елементи на дома си за съществуване на инсекти и предприемайте незабавни дейности, в случай че откриете такива.

Какво да извършите, с цел да се отървете от насекомите в къщата?

Просто поставете скилидки чесън към къщата или на всички места, където видите да се събират инсекти, даже на балкони, тераси.

Можете да приготвите разтвор, като смесите сока, получен от няколко скилидки чесън, с вода. След като получите този натурален репелент, можете да напръскате по стените на къщата: вход, тераси, балкони, само че също и култивиран растения, които постоянно притеглят листни въшки. Тъй като е 100% естествен, можете да го употребявате и вкъщи.

За добър резултат нарежете цяла глава чесън и я залейте с 4 чаши вряла вода. Оставете разтвора в продължение на най-малко 24 часа. Прецедете и пресипете репелента в спрей.
Някои култивиран растения са чувствителни към маслата в чесъна или други съединения, целесъобразно е да го тествате предната вечер върху дребен сектор, преди да напръскате цялото растение.

Този натурален репелент против инсекти може да се употребява за попречване на появяването им или за отбиване на към този момент появили се инсекти.

Друг способ, който доста хора употребяват, е да засадят чесън към растенията в градината, с цел да прогонят вредителите по време на вегетационния интервал. През есента чесънът може да се прибере и съхранява на хладно и мрачно място.

Ако не харесвате миризмата на чесън, можете да опитате и други мощно ароматни билки като мента или розмарин. Така или другояче, чесънът е безвреден и ефикасен метод да държите насекомите надалеч от вкъщи си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР