Естествен лек за депресия – направете си чай от маточина!

...
Естествен лек за депресия – направете си чай от маточина!
Коментари Харесай

Естествен лек за депресия, пречиства кръвта и укрепва сърцето

Естествен лек за меланхолия – направете си чай от маточина!

Маточината е многогодишно тревисто растение, което нормално се отглежда като градинска билка, само че може да се откри и в природата.

Съдържа етерично масло и танини, тъй че има необятен набор от лечебни свойства.

На първо място, тя има противовъзпалителни, антибактериални и антивирусни резултати, оказва помощ в битката с разнообразни вирусни и бактериални инфекции, укрепва имунната система и понижава възпалителните процеси.

Действа на централната нервна система, като успокоява организма, има успокоителен резултат при меланхолия, бодърствуване и безпокойствие.

Има превъзходен резултат върху храносмилателната система и се употребява при синдрома на раздразненото черво, отичане на корема, стомашни проблеми, повръщане и гадене, а заради съществуването на танини оказва помощ при диария при деца и възрастни.

Използва се при главоболие и мигрена, укрепва организма, пие се при първите признаци на грип и простуда.

Маточината усъвършенства качеството на съня.

Събира се през юни, единствено листата без цветовете.

Рецепти

Чай: 1 супена лъжица билка се залива с 250 мл вряла вода, оставя се покрита за 20-30 минути, прецежда се и се пие по 2-3 чаши дневно.

Чай срещу диария: същата рецепта, само че се пие единствено 1 чаша заран на празен корем, 30 минути преди закуска и 1 вечер, 30 минути преди вечеря.

Масло от маточина: един буркан до върха се цялостни с полу изсушена маточина и по-късно се залива със студено пресован зехтин. Престоява 40 дни при всекидневно разлюляване. Прецедете и мажете челото и слепоочията при положение на мигрена и главоболие.

Тинктура: пийте по 20 капки от тинктурата, 3 пъти дневно.

Успокояващ чай при бодърствуване и нервно напрежение: 20 грама лайка, 20 грама маточина, 10 грама лавандула и 10 грама корен от валериана. Смесете билките, по-късно залейте 2 супени лъжици от сместа с 500 мл вряла вода, оставете за 20 минути, прецедете и пийте по 2 чаши дневно.

Не се предлага за хора, които карат или работят с машини, защото има успокоителен резултат и ги прави сънливи.

Вижте още: Усукана домашна питка – изненадайте фамилията си с тази вкусотия!

Маточината е натурален лек за меланхолия, който укрепва сърцето.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР