Estee Lauder Cos Inc обяви, че се е съгласила да

...
Estee Lauder Cos Inc обяви, че се е съгласила да
Коментари Харесай

Козметичната компания Estee Lauder купува модния лейбъл Tom Ford за 2,8 млрд. долара

Estee Lauder Cos Inc разгласи, че се е съгласила да купи американския фешън лейбъл Tom Ford за 2,8 милиарда $. Това е най-голямата договорка за компанията, като тя ще добави линия от козметични артикули и облекло към портфолиото на козметичния колос, предава. 

Компаниите за първокласни артикули до момента се радваха на устойчиво търсене на своите артикули, само че стартират да се виждат пукнатини, защото високата инфлация принуждава някои клиенти да понижат разноските си, прибавя организацията. Този месец Estee Lauder сподели на търговците на дребно в Съединени американски щати, че понижават запасите от своите продуктите на фона на терзания от закъснение на търсенето. Компанията понижи прогнозите си за цялата година поради локдауните в Китай.

Сделката е последната от поредицата придобивания на Estee Lauder, в това число поемането на контрола върху марката Ordinary за грижа за кожата от Deciem предходната година за към 1 милиард $. 

Estee Lauder чака да финансира транзакцията посредством композиция от пари в брой, дълг и 300 милиона $ отсрочени заплащания към продавачи, които стават дължими от юли 2025 година, показват от компанията.

Главният изпълнителен шеф на Tom Ford ще продължи да работи като креативен визионер на марката. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР