Ескалацията на търговския конфликт, включващ САЩ, ще причини рецесия в

...
Ескалацията на търговския конфликт, включващ САЩ, ще причини рецесия в
Коментари Харесай

Ескалация на търговския конфликт може да вкара Германия в рецесия

Ескалацията на комерсиалния спор, включващ Съединени американски щати, ще аргументи криза в Германия и Европа, обявиха водещи немски стопански институти в четвъртък. Те са единомислещи, че в случай че президента на най-голямата международна стопанска система вкара мита против вноса на коли от Европейския съюз, това ще коства голям брой работни места, както и работливост и разцвет в Германия, написа Reuters.

Европейският съюз към този момент съобщи, че е подготвен да отговори уместно, в случай че Съединени американски щати вкара мита. Междувременно Вашингтон и Брюксел договарят за отваряне на търговията.

В отчета, квалифициран от Ifo, DIW, RWI, IfW и IWH, бе понижена и прогнозата за растежа на брутния вътрешен артикул на Германия от 2.2 до 1.7 %.

Във вторник пък Федерацията на немски промишлености понижи своята прогноза за 2018 до 2 % от 2.25 % по-рано, цитирайки по-слабото търсене на немския експорт поради американската комерсиална политика и Brexit.

В най-голямата европейска стопанска система всяко едно от три места зависи от износа. Предвид размера на автомобилния бранш, в случай че Съединени американски щати наложи мита, ударът ще бъде сериозен.

Сред останалите рискове пред немската стопанска система са и валутните рецесии в Турция и Аржентина, споделят още от Федерацията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР