Ескалация на напрежението в Русия в нощта срещу събота. Лидерът

...
Ескалация на напрежението в Русия в нощта срещу събота. Лидерът
Коментари Харесай

Гражданска война в Русия? Отцепиха Кремъл и ключови сгради

Ескалация на напрежението в Русия в нощта против събота. Лидерът на частната войска " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна Министерството на защитата, че е обстрелвало негови позиции и е умъртвило 2 000 бойци от групировката. Пригожин съобщи, че стартира да си отмъщава и прикани бойците си да тръгнат към Москва в " Поход за правораздаване ". По думите му това не било боен прелом.

В среднощното си обръщение лидерът на " Вагнер " съобщи, че войната в Украйна била учредена на неистини и била нужна, с цел да се облагодетелства управляващият елит. Той пък не бил доволен от комерсиалния капацитет на Донбас, ръководен от проруски сепаратисти.

В канал в Telegram Пригожин пусна видео, на което се виждат димящи парчета от военна техника, само че достоверността на видеото не е доказана.

Агенция Ройтерс пък популяризира фрагменти, на които се вижда по какъв начин военни машини влизат в Москва. По непотвърдена информация службите за сигурност издигат блокади на пътищата, водещи към съветската столица. Според други данни агенти на Федералната работа за сигурност са щурмували щаба на " Вагнер " в Санкт Петербург.

Заместник-командирът на съветските войски в Украйна - военачалник Сергей Суровикин, прикани бойците от частната войска да се откажат от протеста си против военното управление на Русия и да се върнат в базите си.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че президентът Путин е осведомен за протичащото се и ще бъдат взети " всички нужни ограничения ".

Междувременно в Москва се организират антитерористични мероприятия, съобщи Нова. Въведен е спомагателен надзор по пътищата, съобщи ТАСС, като се базира на кмета на столицата Сергей Собянин.

Властите на Ростовска област са инструктирали администрацията на град Ростов на Дон и службите за поддръжка на живота да подхващат ограничения, с цел да запазят действието на всички градски системи, заяви губернаторът на Ростовска област Василий Голубев.

" Дадох нужните инструкции на градската администрация на Ростов и службите за поддържане на живота в Ростов да подхващат нужните ограничения, с цел да поддържат естественото действие на всички градски системи. Държим въпроса под надзор и постоянно слушаме отчетите. Още един път апелирам жителите на Ростов да не напущат ненужно домовете си и да не идват в центъра на донската столица ", се споделя в негово известие, оповестено в Telegram.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР