ЕСЕС трябва да се ангажира с нулеви нетни емисии на

...
ЕСЕС трябва да се ангажира с нулеви нетни емисии на
Коментари Харесай

Европейският парламент обявява извънредно положение в областта на климата

ЕСЕС би трябвало да се ангажира с нулеви чисти излъчвания на парникови газове до 2050 година на идната Конференция на Организация на обединените нации по изменението на климата, декларира Парламентът.

В навечерието на Конференцията на Организация на обединените нации по изменението на климата (COP25) в Мадрид от 2 до 13 декември Парламентът утвърди в четвъртък резолюция, която афишира изключително състояние в региона на климата и околната среда в Европа и света. Той също по този начин изисква от Комисията да подсигурява, че всевъзможни законодателни и бюджетни оферти изцяло подхождат на задачата за ограничение на световното стопляне под 1,5 °C.

В обособена резолюция Парламентът изисква Европейски Съюз да показа пред Конвенцията на Организация на обединените нации по изменение на климата своята тактика за реализиране допустимо най-скоро и най-късно до 2050 година на климатична индиферентност. Евродепутатите приканват новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да включи цел от 55% за понижение на парниковите газове до 2030 година в Европейския зелен пакт.

Намаляване на излъчванията от въздушния и морски превоз в световен мащаб

Евродепутатите декларират, че сегашните упоритости за понижаване на излъчванията от морския и въздушния превоз не са задоволителни. Всички страни би трябвало да включат излъчванията от тези типове превоз в своите проекти за народен принос за опазването на околната среда, означават те, и приканват Европейската комисия да предложи включването на морския бранш в схемата на Европейски Съюз за търговия с излъчвания (СТЕ).

По-голяма финансова поддръжка за битката с климатичните промени

Страните на Европейски Съюз би трябвало минимум да удвоят своя финансов принос към Зеления фонд за климата, декларира Парламентът. Държавите членки на Европейски Съюз са най-големите донори на обществено финансиране за климата и бюджетът на Европейски Съюз би трябвало да подхожда изцяло на интернационалните му задължения. Евродепутатите също по този начин означават, че обещанията на развитите страни не реализират общата цел от 100 милиарда $ годишно след 2020 година

В умозаключение Екологичен потенциал упорства страните членки на Европейски Съюз да спрат поетапно директните и индиректните дотации за изкопаеми горива до 2020 година

Цитат

„ Европейският парламент одобри своята амбициозна позиция в навечерието на идната Конференция на Организация на обединените нации по изменението на климата (COP25) в Мадрид. Взимайки поради изключителното състояние в региона на климата и околната среда, е значимо да понижим парниковите газове с 55% до 2030 година Това е ясно и навременно обръщение към Европейската комисия няколко седмици преди публикуването на известието й по отношение на Зеления пакт “, съобщи Паскал Канфен (Обнови Европа, Франция), ръководител на комисията по околна среда, публично здраве и сигурност на храните, по време на дебата в понеделник.

Бързи обстоятелства

Резолюцията за оповестяване на изключително състояние в региона на климата и околната среда беше призната с 429 гласа „ за “, против 225 гласа „ срещу “ и 19 гласа „ въздържал се “. Европейският парламент одобри резолюцията по отношение на Конвенцията на Организация на обединените нации по изменение на климата (COP25) с 430 гласа „ за “, против 190 гласа „ срещу “ и 34 гласа „ въздържал се “.

Редица страни, локални управляващи и научни откриватели оповестиха, че нашата планета е изправена пред изключително състояние в региона на климата.

Европейската комисия към този момент предложи цел от нулеви чисти излъчвания до 2050 година, само че Европейският съвет още не го е приел, защото Полша, Унгария и Чехия се опълчват.

Парламентът на срещата COP25

Конференцията на Организация на обединените нации по изменението на климата (COP25) ще се състои в Мадрид от 2 до 13 декември 2019 година Председателят на Парламента Давид Сасоли ще вземе присъединяване в формалното разкриване. Делегация от Европейския парламент, водена от Бас Ейкхаут (Зелените, Нидерландия), ще взе участие в проявата от 9 до 14 декември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР