Есента продължава да е мека и красива, в следващите дни

...
Есента продължава да е мека и красива, в следващите дни
Коментари Харесай

Хубаво есенно време и през следващата седмица

Есента продължава да е мека и красива, в идващите дни няма да има основна смяна. Температурите остават относително високи, а основни превалявания не се чакат.

Това е главния извод на Синоптичната комисия от постоянното и съвещание в ефира на Дарик.

Тези добре есенни вести се дължат на просторен антициклон, който се разполага на Източна Европа и обгръща и нашата страна. При такова развиване на синоптичните процеси времето е устойчиво, безшумно, най-вече слънчево и относително топло.

На антициклоналното време, което ще е преобладаващо над страната в идващите десетина дни ще докара и до по-голяма възможност от мъгли в утринните часове в котловините и към речните басейни. Така че имайте едно на разум, в това число и всички, които живеем в София.

Кога ще забележим по-сериозно захлаждане?

Това е значим въпрос, тъй като е обвързван и с отоплението на домовете ни, с разхода за сила, а тя е скъпа.

Според моделите прегледани от Синоптичната комисия, през идващата седмица съществено намаляване на температурите не се чака - оптималните ще са сред 14 и 19, 20 градуса, като в начолото на седмицата ще има и още малко стопляне, само че след четвъртък температурите малко ще дсе намалят, поради навлизане на по-хладен въздух от североизток.

Според моделите доста захлаждане, даже захлаждане е допустимо след 25, 27 октомври, когато през Централна Еворпа към Балканите ще се спусне леден въздух в тила на огромен атлантически циклон.

Тога е допустимо да забележим и дневни температури под 8 - 10 градуса. Главно над Западна и Централна България. И в случай че това захлаждане се окаже трайно е допустимо да пуснат и централното парно отопление. През идната седмица това евентуално няма да се случи.

Повече валиж по бездънен средиземноморски циклон може да забележим вероятно след 26 октомври. Но това са единствено трендове.

В идващите дни, изключително в двата почивни - събота и неделя, ще се радваме на меко и хубаво есенно време.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР