Есента почти настъпи и вече започнахме да мислим за неизбежния

...
Есента почти настъпи и вече започнахме да мислим за неизбежния
Коментари Харесай

Кога трябва да се ваксинираме срещу грип

Есента съвсем настъпи и към този момент започнахме да мислим за неизбежния грип, който ни чака и имунизациите, които се оферират, с цел да се предпазим от него. Вече са ясни вариантите, които ще ни нападат тази година, а специалистите поучават да се имунизираме.

„ Октомври и ноември са най-подходящите месеци за имунизиране против грипа ,

с цел да бъдем предпазени през януари, когато нахлува най-сериозната грипна вълна. За предпочитане са четиривалентните ваксини, които костват към 20 лева “, сподели в ефира на „ Здравей, България” по NOVA основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Той акцентира, че

самолечението с антибиотици е извънредно рисково .

И изясни, че през идната зима ще ни нападат четири варианта на грипа. При определяне на антибиотик пациентът би трябвало прецизно да следва напътствията на своя доктор.

Относно профилактиката с витамити той показа:

Не съм уверен, че всички би трябвало да пият витамини през целия сезон .

При положително и уравновесено хранене, с задоволително плодове и зеленчуци, няма потребност от спомагателен банкет. Не приказвам за хората със характерни заболявания”.

Д-р Кунчев заяви, че програмата, с която ще се вкара обезпечаването на безвъзмездни ваксини за хората на възраст над 65 години, е подготвена. Очаква се тя да бъде утвърдена от Министерството на здравеопазването.

Какво би трябвало да знаем за грипа и по какъв начин можем да се предпазим

Как можем да предпазим себе си и своето семейство от грип

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР