Есента може и вече официално да е тук, но приключенският

...
Есента може и вече официално да е тук, но приключенският
Коментари Харесай

5 идеи за стилно и удобно есенно облекло в планината

Есента може и към този момент публично да е тук, само че приключенският ни дух не е изпарил единствено поради застудилото се време. Дори в противен случай - подготвени сме да сменяем пясъчните плажове с планинската природа и уютните хижи.

Но преди да се отправим на идващия поход или излет, е значимо да се подготвим с вярната екипировка. И както добре знаем, тя би трябвало да е комфортна, с цел да можем да издържим часовете вървене, както и устойчива, с цел да ни защищава от неподходящи атмосферни условия.

Предвид това, надали сме си представяли, че с туристически облекла може да изглеждаме стилни. Въпреки това, има способи да вкараме закачливи детайли в облеклото, което считаме да изкачим до планината. Ето пет такива хрумвания, подбрани от InStyle.

Каре

Едва ли има различен принт, който да асоциираме с есента повече от карето. Най-често виждаме карирани облекла в алено, синьо и горско зелено, само че колкото и подобаващ да ни се коства изключително последният от тези цветове за планината, можем да избягаме от клишето, като заложим на друга тоналност.

Интересен вид е да вземем за пример карирана риза в патладжанено, облечена върху черна поло блуза. За връхна друха може да изберем пухено яке, също в лилавата гама.

Късо и блестящо

Съчетанието сред късо яке в ослепителен самоуверен цвят с карго панталони може и да не звучи като най-очевидния избор за облекла, с които да се отправим към планината.

Но е хем комфортно, хем стилно. Яке с дължина малко под талията в цвят горчица върху мрачен пуловер ще ни държи топло, а с карго панталоните ще ни бъде свободно и удобно, когато сме в придвижване.

Якето за дъжд

Дали ще завали, до момента в който сме в планината, не е въпрос, който би трябвало да ни тревожи. Бихме си го икономисали просто като вземем вярното яке, което да защищава добре от капките. Нека да е дълго, с качулка и още по-добре, в случай че е в прелестен цвят, какъвто е зеленият да вземем за пример.

Много по-подходящо за туризъм би било, в случай че якето има и огромни странични джобове. Можем да го комбинираме с пуловер и състезателен панталон за оптимален комфорт по време на преход.

Поло тениска

Една от трендовете, която може да пренесем от градската среда към естествения пейзаж, е поло тениската. Яката и цялостната ѝ конструкция, с които се отличава, несъмнено ще създадат визията по-стилна.

А с цел да ни бъде въпреки всичко топло, под поло тениската можем да облечем елементарна памучна блуза с дълъг ръкав, а от горната страна - ватиран елек. Останалата част от облеклото е добре да бъде семпла - черни панталони или такива, които се съчетават цветово с горните облекла.

Пластове и тоналност

Есента обича зеленото и земните цветове. Пластовете облекла пък са грациозен метод да покажем повече жанр през по-хладните месеци. Чудесен вид е съчетаването на поло блуза и елек в горско зелено.

А с дънкова риза сред тях ще разчупим визията още повече. Аксесоарите, несъмнено, по никакъв начин не са непотребни. Шапката-кофа да вземем за пример е идеална за излет в планината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР