Есента и зимата са любимите сезони на джебчиите в София.

...
Есента и зимата са любимите сезони на джебчиите в София.
Коментари Харесай

Внимание, джебчиите се активизират! Най-често обират в рейсовете и край…

Есента и зимата са обичаните сезони на джебчиите в София. Именно това време подготвя джебчиите да стартират да обикалят и отмъкват пари, злато и телефони на пасажерите в рейсовете и трамваите все по-често.

Това е едно от най-често срещаните закононарушения в столицата, все пак началникът на бранш " Улична престъпност " към Столична дирекция на вътрешните работи Красимир Любомиров признава, че джебчийството е доста мъчно за доказване и постоянно завършва без неоправдателна присъда за причинителя.

За разлика от преди години в днешно време джебчиите са млади, добре облечени и не привличащи към себе си внимание хора. Именно това им оказва помощ да отмъкват движимости неусетно.

Концентрация на джебчийски обири има в пиковите часове в градския превоз на три-четири избрани места в София, където се преплитат главните пътни артерии от крайните квартали.

Тези места са Орлов мост, НДК, по маршрута на трамвай №5, защото там има максимален поток на пасажери и региона към Петте кьошета, Руски монумент и Центъра по хигиена, изясни Любомиров пред " Дарик ".

Според него постоянно потърпевшите доста късно откриват, че са станали жертва на джебчии. Освен това сякаш на пръв взор това да наподобява нормално закононарушение, за доказване е в пъти по-сложно от която и да е друга кражба.

" Първо, тъй като джебчията доста прикрито прави кражбата - не се знае точното място на действието и по-късно по най-бързия метод той се отдръпва. Откраднатите движимости доста мъчно се намират и това е цялост от материални доказателства, които в досъдебната и правосъдната фаза са витално нужни, с цел да се докара казусът до край. Самият механизъм на джебчийската кражба е подобен, че деецът търси единствено пари и полезности, всичко друго не го интересува и гледа по най-бързия метод да се отърве от движимостите. Напоследък има наклонност доста пъти в транспортно средство на всеобщия градски превоз, където е осъществена кражбата, да бъдат оставяни портмонета с документи на пострадалите ", сподели още Любомиров.

Той счита, че хората стават все по-внимателни, с цел да не станат жертви на джебчии, само че имало още върху какво да се работи както във връзка с предварителната защита от страна на полицията, по този начин и по повод възстановяване на видеонаблюдението.

" Не приказвам единствено за транспортни средства, а и за публично налични места – търговски улици, паркове, паркови пространства, алеи, по-големи магазини и търговски вериги, където също стават доста такива обири. Джебчийската кражба не става единствено в превоза, става и на улицата, при разминаване, при секване, в болнични заведения, в аптеки – места, които се посещават от хора, обременени от персонален или здравен проблем. Хората там са разсеяни, а това е едно от изискванията, които търсят джебчиите ", сподели още Любомиров./ Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР