Есента е времето за равносметка на летния сезон - като

...
Есента е времето за равносметка на летния сезон - като
Коментари Харесай

Ангелкова: Над 2 млрд. евро са приходите от международен туризъм​ за 7 месеца

Есента е времето за равносметка на летния сезон - като цяло вървим с 3,6% растеж за юни, юли и август, т.е. за трите дейни месеца, над 4 милиона и 480 хиляди задгранични туристи са посетили нашата страна за тези три месеца, регистрира министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. Това съгласно нея още веднъж демонстрира извънредно добра резистентност за летния туристически сезон.

6,9 милиона задгранични туристи са от януари до август, коетое растеж от към 6% и слага България на едно от челните места за резистентност като дестинация и като избор на туристическия артикул, съобщи Ангелкова.

За първите 7 месеца над 2 милиарда евро са приходите от интернационален туризъм, което е растеж от към 8,1%, разяснява министърът. Само за юни и юли, които са дейните месеци на летния сезон, имаме над 1 милиард и 200 милиона евро доходи, добави още тя.

За предходната година към 12% от Брутният вътрешен продукт се дължи на туризма, съобщи министър Ангелкова.

Равносметката демонстрира, че 4 и 5 - звездните хотели към този момент поредно 3 години са преди всичко като избор за място за настаняване на всеки, който посещава нашата страна. 65% от задграничните туристи отсядат в такива хотели, уточни министърът на туризма.

Направили сме над 300 инспекции по плажовете, изясни Ангелкова. Най-честите нарушавания са свързани с липса на спасители и съоръжение на избавителните и медицински постове, указателни табели и надвишаване на комерсиалната повърхност, сподели още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР