Есента е вече при нас и дъждът се превръща в

...
Есента е вече при нас и дъждът се превръща в
Коментари Харесай

5 основни правила при шофиране в дъждовно време

Есента е към този момент при нас и дъждът се трансформира в всекидневие. Това подготвя към десетки повреди на пътя, които най-много се дължат на пренебрегването на съществени правила за шофиране в дъжд.

1. Първото и най-важно предписание в условия на неприятно време и лимитирана видимост – съблюдаване на безвредна скорост и отдалеченост.

В дадения случай всеки водач би трябвало да има опция навреме да реагира на измененията на пътя и при нужда да спре, без това да предизвика рискова обстановка. Автомобилите най-добре се ръководят, когато се движат с неголяма скорост.

2. Веднага след стартирането на дъжда е належащо да бъдете изключително деликатни. Не превишавайте скоростта, не правете внезапни маневри и не спирайте внезапно.

Защо? Тъй като през първите минути падналият дъжд задейства насъбраната нечистотия на пътя, тя се размеква и става хлъзгаво.

3. Ако дъждът е толкоз мощен, че не може да виждате какво се случва пред вас, би трябвало да спрете. В дадения случай допустимо най-бързо отбийте и пуснете спешната сигнализация.

Прочети повече тук:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР