Есента е перфектното време, в което да ядем повече ястия

...
Есента е перфектното време, в което да ядем повече ястия
Коментари Харесай

Тази есен наблегнете на тиквата!

Есента е съвършеното време, в което да ядем повече ястия с тиква. Ще се учудите какъв брой повсеместен артикул е тя. С нея може да се подготвят разнородни блюда, както и сладкиши.

Тиквата е един от даровете на сезона, защото е извънредно вкусна, само че най-много – доста потребна. Тя набира нужните ни ресурси от витамини А, Е И С, които през студения сезон постоянно ни липсват.

Съдържащите се в нея фибри обезпечават сила през целия ден и стабилизират кръвната захар. Тиквата е потребна както в сурова, по този начин и в запечена и консервирана форма.

Даваме ви още няколко аргументи, които да ви накарат да си купите тиква на връщане от работа!

Тиквата е богата на минерали

В нея има калций, магнезий и желязо, които оказват удобно въздействие върху сърцето, контролират кръвното налягане и доставят алените кръвни кафези с О2.

Високо наличие на антиоксиданти.

Тиквата е богата на бета каротин, както и на други значими антиоксиданти, които оказват помощ за регенерирането на клетките в организма.

Ниска калорийност

В 100 грама тиква има общо 30 калории и 0,01 грама мазнини. Редовната консумация на тиква може да ви помогне да се отървете от непотребните килограми, а високото наличие на фибри ви дава повече сила и след приема на тиква се чувствате пълноценни и сити дълго време.

Тиквени семки

Когато готвите тиква, не изхвърляйте семките й. После можете да ги изпечете и изядете. Те също са извънредно потребни. Богати са на калий, магнезий, цинк и желязо.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР