Есента е идеалното време да създадете уют в дома си

...
Есента е идеалното време да създадете уют в дома си
Коментари Харесай

Идеи за есенна декорация на дома

Есента е идеалното време да създадете уют в дома си с някои бюджетни за есенна украса на дома. Тъй като листата трансформират цвета си и въздухът става пресен, това е идеалната опция да добавите малко топли и привлекателни нотки към вашето жилищно пространство. Независимо дали желаете да добавите малко сезонен привкус към дома си или просто желаете да освежите декора си, има доста способи да го извършите, без да разбиете банката.

Можете просто  да отрежете няколко клона есенни листа и да ги поставите във ваза или да употребявате шишарки, с цел да напълните купа на масичката си за кафе. Можете също по този начин да добавите малко топлота към дома си, като промените леките си летни пердета с по-тежки, уютни в топли есенни цветове. Друг елементарен метод да добавите сезонен сексапил към дома си е да замените декоративните си възглавници и одеяла с такива в есенни нюанси като изгорено оранжево, земнокафяво и златистожълто. С малко креативност и рационално извършване на покупки можете да създадете комфортен и прелъстителен дом, който е съвършен за есента.

Есента е време, в което природата ни подарява с неповторимо благосъстояние от цветове и багри. Това е идеалният миг да внесете в дома си топли и уютни украшения, които отразяват хубостта на този сезон. От декоративни орнаменти за перваза на прозореца, през атмосферни текстилни произведения до украшения пред къщата… Ето няколко вдъхновяващи хрумвания, които ще ви оказват помощ да създадете есенна атмосфера във всяко кътче на дома.

Ето няколко изобретателни хрумвания за есенна украса вкъщи:

Разбиране на вашето пространство

 есенна украса Идеи за есенна украса на дома фотография: freepik

Когато става въпрос за есенна украса на дома, значимо е да разберете вашето пространство. Това значи да вземете поради размера на вашите стаи, естественото осветяване и съществуващите мебели и фон. По този метод можете да създадете един обединен и комфортен външен тип, без да разбивате парите.

Размер на стаята

 есенна украса Идеи за есенна украса на дома фотография: freepik

Първо, помислете за размера на вашите стаи. Ако имате по-малък дом, ще желаете да избегнете претрупването му с прекалено много украшения. Придържайте се към няколко изящни елементи и прибавете изпъкнали есенни цветове посредством акцентиращи възглавници или калъфи. Една дребна стая може бързо да се почувства заета и разхвърляна, в случай че се опитате да напъхате прекалено много украшения в нея!

Ако имате по-голямо пространство, можете да включите повече украшения, само че се уверете, че е уравновесено и не претоварващо. Така ще получите топ есенна украса вкъщи.

Покажете есенни тикви

 есенна украса Идеи за есенна украса на дома фотография: freepik

Използването на тикви е друга добра концепция за есенна украса вкъщи. Те се оферират в доста форми и цветове и ще наподобяват ужасно на полицата над камината, шкафа или. Покажете кратуни, които се оферират в бяло или приглушено зелено и оранжево за прелестен ранен есенен тип. Друг метод да употребявате бели тикви е като ги съчетаете със свежи цветя. Цветовете постоянно са на мода и спомагат за основаването на мека сантиментална атмосфера в пространствата. Можете също по този начин да напълните фенери с дребни тикви за баснословен тип.

Включете детайли на реколтата

 есенна украса Идеи за есенна украса на дома фотография: freepik

Друга комфортна концепция за есенна украса е потреблението на плодове и зеленчуци. Можете също по този начин да завържете свободни части пшеница с панделка и да ги покажете на врата или перила за непредвиден тип. Няколко от тях, разпръснати из дома ви, ще донесат чувство за обилие, което ще продължи до Деня на благодарността.

Фино осветяване

 есенна украса Идеи за есенна украса на дома фотография: freepik

Осветлението е страховит метод да създадете въодушевление и да подобрите уютната атмосфера на вашия дом. Разпръснете меки, трептящи свещи и елегантни фенери из дома си, с цел да създадете смекчена, комфортна атмосфера. Повдигнете всекидневната си със модерни настолни и подови лампи с топли крушки (вместо ярки, бели).

Поставете декоративно осветяване в спалнята си, с цел да приветствате успокояващата светлина, с цел да можете да се отпуснете в спокойната атмосфера на вашата есенна украса.

Есенни хрумвания за оформяне на маси за кафе и конзолни маси

 есенна украса Идеи за есенна украса на дома фотография: freepik

Декорирането на всекидневната или антрето за есента може да бъде толкоз просто, колкото прибавянето на няколко уютни есенни линии като свещи и книги към вашите маси за кафе, конзолни маси, странични маси и лавици. Ето няколко красиви хрумвания за есенна украса на маса.

Добавете свещи

Нека стартираме с най-лесния и бърз метод да измененията атмосферата в дома си. Сенките и светлината на свещите в действителност основават най-хубавата атмосфера за отмора и са превъзходен метод да добавите топлота към стаята.

Искате да бъде стилно? Можете да добавите бели или цветни свещи на разнообразни височини и дебелини, което ви дава безпристрастен жанр.

Или желаете да прегърнете сезона изцяло? Можете да добавите свещи във формата на тиква с разнообразни размери, да изберете свещи с есенни аромати като пукащо кедрово дърво, тиква с подправки или греяно ябълково вино.

Как да поставите свещи в дома си?

Вътре във вази от ураганно стъкло
На поднос с разнообразни други свещи на друга височина
Вътрешни свещници, подобаващи за сезона (повече за това по-долу)
Плаващ във ваза с вода
Заобиколен от сухи цветя/листа/горски плодове

Къде да изложите вашите свещи – хрумвания?

Огнище на камина – Групирайте група свещи дружно и ги поставете в профил на камината
На открити лавици, тъй че да са отвън обсега на дребни деца или домашни любимци
Покажете върху огромни резени дърво за топло, рустикално чувство
Бани – Не забравяйте да внесете малко есенна топлота във времето за баня.

Добавете меко обзавеждане…и доста текстура

 есенна украса Идеи за есенна украса на дома фотография: freepik

За да създадете в действителност комфортен дом за есенните месеци, би трябвало да добавите комфорт. Например, най-хубавият метод да извършите това е като добавите килими, възглавници и одеяла. Меките покрития са наложителни за тези допълнения за есенна украса, защото ние естествено гравитираме към тях в студени, тъмни нощи.

Килими
Ако имате подова настилка от твърда дървесина или плочки в дома си, килимите неотложно ще прибавят уют в стаята ви. Ако към този момент имате килим, помислете за килим като прибавяне на пластове за още повече топлота и текстура.

Ако имате място за предпазване на навит килим, бихме ви посъветвали да опитате сами това.

Възглавници
Сега или сте фен, или ненавиждате възглавниците!

Не ви предлагаме безусловно да добавите още (можете, в случай че искате). Но с цел да създадете по-уютна атмосфера и повече комфорт, можете да добавите плетени или по-пухкави възглавници към към този момент съществуващите. Големите плетени възглавници са солидни и меки, които са двете наложителни неща за реализиране на съвършения домакински фон през есенните месеци.

Хвърлете одеяла

 есенна украса Идеи за есенна украса на дома фотография: freepik

Тези са наложителни за есенна украса!

Одеялата са страхотни като аксесоари за облегалките/облегалките на вашия диван или столове, само че навлизането в есенните месеци е ужасно да можете да ги употребявате по предопределение.

Освен това, когато не се употребяват, можете да ги наслагвате посредством разбъркване на цветове и текстури. Например, супер меко ярко одеяло би изглеждало ужасно с солидно плетено одеяло, наслоено от горната страна. Можете да употребявате разнообразни нюанси на един цвят или даже контрастни цветове, с цел да дават отговор на вашия жанр.

Одеялата са може би най-лесната концепция за есенен домакински фон, с която да започнете, защото може към този момент да имате нещо в дома си.

Сезонни венци

 есенна украса Идеи за есенна украса на дома фотография: freepik

Традиционно венците са били свързвани със зимата, само че това към този момент не е по този начин.

Сега те са най-хубавият есенен аксесоар! (И даже пролет….но повече за това при започване на идната година )

Есенните венци стават все по-популярни през последните няколко години и е толкоз прелестно да се видят всички стилове и цветове.

Следователно ще намерите подобен, който да дава отговор на вашия усет, без значение какъв е вашият домакински жанр. Истинските венци, направени от локални цветари, ще накарат дома ви да ухае красиво.

Освен това има някои невероятни изкуствени венци, които ще ви устоят години напред. Къде да покажете есенния си венец?

Ето няколко хрумвания къде да закачите своя есенен венец –

Предна врата – за оптимално излагане
Вътрешна входна врата – за фалшификация на вашия кулоар и за ваше лично гледане
Антре – Закачете над конзолна маса, на вратата на шкафа, поставете в плетена кошница с други сезонни предмети
Камина – окачете от горната страна или поставете върху мантията
Използвайте като централен детайл със свещи/фенери в центъра
Закачете пред прозорец, с цел да можете да му се наслаждавате както извън, по този начин и от вътрешната страна

Идеята за есенна украса с венци е идеална за сезона.

По-тежки пердета

 есенна украса Идеи за есенна украса на дома фотография: freepik

Оформянето на прозорци през по-студените месеци несъмнено е нещо, което би трябвало да обмислите, без значение дали домът ви е остарял или нов.

За по-старите къщи евентуално към този момент знаете, че тежките, плетени пердета на прозорците ви и евентуално даже на вратите ви ще оказват помощ освен против течения, само че и от естетическа позиция къщата в действителност подхожда с добре направени первази за прозорци, които могат да устоят на по-студените месеци.

За по-новите домове може да няма толкоз огромна потребност, защото в този момент къщите са доста по-енергийно ефикасни. Но въпреки всичко промяната на леки пердета или плаващи воали с доста по-плътни изглеждащи пердета може да промени цялата атмосфера на вашия дом.

Също по този начин можете да съчетаете сезонните пердета с спомагателните възглавници и килим – това може да бъде вашият главен комплект за есен/есен, който може да се трансформира съгласно сезоните. И най-после, можете да актуализирате по-малките си аксесоари всяка година, с цел да добавите нови трендове, които харесвате.

Тези хрумвания за есенна украса ще създадат дома ви извънредно уютно място.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР