Есента е чудесен сезон, през който човек може да се

...
Есента е чудесен сезон, през който човек може да се
Коментари Харесай

Планината е прекрасна през есента

Есента е превъзходен сезон, през който човек може да се наслаждения на хубостта и възстановителната мощ на планината. Това е това време от годината, когато природата е наситена с багри, миризми и усети, които зареждат с нови сили и позитивни страсти.
Банско е обичан български курорт от родни и непознати туристи, който в последните години предлага целогодишно опция за отдих, спорт, културен и кулинарен туризъм. Красотата на Пирин планина е неповторима в златната есен. В този интервал почиващите могат да се отдадат на конна езда, планинско колоездене, лов на риба, планински преходи, обиколка на историческите забележителности и още доста приятни интензивности.
Банскалии са гостоприемни и радостни хора, които съхраняват традициите, само че са и отворени за актуалните условия и технологии, които трансформират курорът в водач на предлаганите туристически услуги у нас. Забавленията, които дава не отстъпват на зимните благоприятни условия, което е причина времето от септември до Коледа да бъде харесван интервал от феновете на планината.
По всяко време на годината може да намерите обаяние на почивката в Банско, само че локалните са избрали тъкмо през есента да означават празника на града. Той се празнува на 5 октомври и от началото на десетия месец на годината стартират тържествата във възрожденското градче.
Датата не е определена инцидентно, а е обвързвана с Освобождението на Банско от османско господство. Празникът постоянно е придружен от доста събития с богата културна стратегия.
Възрожденското градче е ситуирано в най-красивият регион на планината Пирин , част от Разложката долина и от Дъбрашкия дял на Родопите, както и до живописния пролом на Места - Момина клисура. Съвкупността от естествени дадености са притегателна мощ за туристите. От Банско потеглят пешеходни направления към естествените забележителности в Природен парк “Пирин” .
Тук е вторият по височина връх в България - връх Вихрен , както и не не по-малко красивите Тодорка и Муратов връх . В този регион се намират също и неповторимата Байкушева мура, местността Драгостинов чарк, Бъндеришките езера, седловината Кончето и доста други. Съвсем покрай Банско е ситуиран Паркът на танцуващите мечки край Белица.
В Банско и покрайнините може да се прегледат редица музеи и места, които са свързани с български бележити персони. Това са домовете на Никола Вапцаров и на Неофит Рилски, както Валяновата и Радоновата къщи. Сред забавните музейни експозиции са Постоянната галерия на балканската художествена школа, Домът на изкуствата, Мемориалът на Паисий Хилендарски, Историко-етнографската експозиция Добринище и други На малко повече от час път от курорта е ситуиран и Рилският манастир .
За да се чувствате уютно и прелестно насладете се на опциите за релакс в петзвездния апартхотел Лъки Банско Спа & Релакс .
По време на престоя си там може да планирате разнородни преходи и спортни интензивности в покрайнината. Нуждаете ли се от пълностоен отдих надалеч от напрежението и напрежението в огромния град, възползвайте се от модерния СПА център в комплекса .
На разположение на гостите на хотела са закрити и външни басейни, солна стая, парна баня, джакузи, турска баня и куп още възстановителни и лечебни водни процедури. В центъра работят потвърдени експерти, а при всички лечения се употребяват висококачествени екологично чисти артикули. Комплексът предлага няколкодневни курсове за детоксикация и намаляване, по йога и аюрведа, както и разкрасителни и подмладяващи процедури измежду възстановителната атмосфера на планината.
В няма по какъв начин да скучаете. Есента в планината е прелестно време за релакс. А и градът е обичано място за осъществяване на редица интернационалните конгреси, музикални и културни събития. Почти когато и да е на годината има проведени мероприятия, които събират почитателите на киното, на джаза и класическата музика, на българския фолклор и национални танци и други
Дори единствено да се отдадете на вкусните провокации, дело на локалните майстори на български обичайни ястия, ще се заредите с позитивни страсти.
Снимки: Лъки Банско
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР