Есента често чувстваме, че силите ни са изчерпани. Дните стават

...
Есента често чувстваме, че силите ни са изчерпани. Дните стават
Коментари Харесай

10 важни въпроса, които ще ви помогнат да рестартирате

Есента постоянно усещаме, че силите ни са изчерпани. Дните стават по-къси, мотивацията ни спада и желаеме просто да нагласим алармата, с цел да се събудим напролет, написа Bright Side.

Блогърът Яна Горбовска предлага 10 въпроса, които може да си зададете, когато се почувствате потиснати.

1. Кога последно пихте вода?

Ако е било преди повече от половин час, изпийте чаша вода и просто си поемете мирис за миг.

2. Кога последно ядохте?

Ако е било преди повече от два или три часа, хапнете нещо – за предпочитане богато на въглехидрати. Ще се изненадате какъв брой по-лесно се вземат решение някои проблеми, когато сте сити. Мозъците ни са странни машинки. Когато сме гладни, вместо да ни накарат да отидем до магазина или до най-близкия ледник те постоянно ни въвличат в размишления над нерешими въпроси.

3. Кога последно тренирахте?

Обездвижването е като черна магия, която извиква демоните на депресията и изтощението. Човек би помислил, че в случай че поседи на тишина и успокоение, това ще му помогне да натрупа сила, само че не е по този начин. Ние непрестанно се нуждаем от придвижване и не можете просто да почерпите сила от нищото. Най-добрият метод да се заредите и с нови сили и с наслада, е да се разноските или да потичате за половин час. Потренирайте във фитнеса, покарайте колело. Един час придвижване ще ви накара да се чувствате пъти по-добре.

4. Кога последно завършихте нещо?

Понякога се усещаме безпомощни, когато не виждаме резултат от напъните, които поставяме. Ето по какъв начин да се справите с това: преминете към друга задача, която можете да завършите. Напишете писмо. Направете плейлист. Изчистете стаята. Направете нещо – каквото и да е – което ще ви даде възприятие за надзор над живота ви и за реализирана цел.

5. Кога последно ядохте плод?

За страдание тук нищо не се взема решение неотложно. Но даже един път да хапнете някой плод, това може да ви помогне да освободите мозъка си от неприятните усеща.

6. Кога последно „ се потупахте по рамото “?

Често чакаме похвали и признателност от другите, по метода, по който детето се надява да получи утвърждение от родителите си. Но когато сме възрастни, би трябвало сами да си бъдем родители. И даже да желаем похвалите на близките, няма причина да не се потупаме по гърба сами, когато го заслужаваме. За някои хора това е много мъчно, само че може и си коства да се научи. Всеки има нещо в себе си, което харесва – значимо е да го откриете и да го превърнете в своя опора.

7. Кога за последно спахте? Колко време?

Дори и да сте спали през нощта, в случай че не е било повече от шест часа, тогава всички проблеми, които би трябвало да решите, няма да се решат досега, в който не получите осем цялостни часа отмора. Ако не е допустимо да избегнете взимането на решение, тогава поискайте помощ от някой, който се е наспал. Дори това, което ви споделя, да ви раздразни, най-вероятно е тя или той да са прави там, където вие грешите и ви би трябвало единствено да поспите още малко, с цел да го осъзнаете. Няма част от мозъка и от тялото ви, която да не страда, в случай че не се наспите задоволително.

8. Кога последно казахте нещо хубаво на някого?

Този трик работи постоянно, на всички места и когато и да е. Намерете човек, който познавате, помислете какви са гениите му и намерете същинска причина да го похвалите. Отчетете заслугите на хората, когато го заслужават и наблюдавайте какъв резултат има това върху личните ви мисли и усеща.

9. Прегърнахте ли някого в последните два дни? Колко пъти?

Прегръдките са едно от най-важните неща в живота. Децата, които не получават задоволително от тях, могат да станат тревожни и раздразнителни възрастни. Възрастните, които не получават достъчно от тях, се разболяват по-често и се уморяват по-бързо. Ако известно време не сте прегръщали някого, не се срамувайте да си поискате прегръдка. Ако нямате човек наоколо, прегърнете кучето или котката. Пет минути топлота могат да спасят света, да не приказваме за силите и настроението ви.

10. Изтощавали ли сте се скоро (физически или психически)

Имате ужасно доста работа и не спирате да се разправяте с околните си хора. Изглежда като нещо, с което може да се справите, само че когато проблемите се натрупат, могат да изсмучат всичките ви сили. Ако сте създали всичко, което би трябвало да се прави, намерете си умерено място, където да легнете и да си починете. Поемете надълбоко въздух за пет секунди, задръжте и издишайте за осем. Повторете. Полежете по този начин към 10 минути, концентрирайки се върху дишането си, а не върху мислите, които идват в мозъка ви.

Грижете се за себе си.

Източник: Bright Side
 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР