Есенният полусезон е към своя край, а Левски заема позиция,

...
Есенният полусезон е към своя край, а Левски заема позиция,
Коментари Харесай

Нуждае ли се Левски от нов централен нападател?

Есенният полусезон е към своя край, а Левски заема позиция, която му разрешава да мисли една концепция по-мащабно за втората част от сезона. " Сините " са на търпимо точково закъснение от Лудогорец, а също по този начин и на четвъртфинал за Купата на България.
 Николай Михайлов: Не съм тръгнал на никое място, задачата е Левски да завоюва трофей през май
Николай Михайлов: Не съм тръгнал на никое място, задачата е Левски да завоюва трофей през май

" Чета всевъзможни неща за мен, доста от тях не дават отговор на истината, само че това е част от играта "

Разполага ли обаче клубът с нужните реализатори, посредством които да реализира своите високи цели?
 Снимка 445069
Източник:

Въпрос, на който мъчно може да се даде еднопосочен отговор. Най-много полемики обаче провокира позицията на централния нападател. Трябва ли да бъде взимана нова " деветка " през зимата и задоволително добър ли е актуалният капацитет, с който разполага наставникът Петър Хубчев?

Все забавни тематики, над които ще се опитам да обмислям в идващите редове.

Няма да открием топлата вода, в случай че кажем, че Левски построи привидна непоклатимост под управлението на към този момент не толкоз новия си старши-треньор. В играта на вековниците нямаше някакви чутовни спадове, като представянето беше съгласно упованията. Нито по-добре, нито по-зле.
 Шведският Норкьопинг се отхвърли от трансферна цел на Левски
Шведският Норкьопинг се отхвърли от трансферна цел на Левски

Добра вест за " сините "

" Сините " са втори по индикатор както по позволени попадения (13), по този начин и по маркирани (37). Статистиката вдъхва оптимизъм изключително за левскарската офанзива, която несъмнено се задъхваше съществено през последните години. И в случай че по фланговете клубът разполага с фундаментални фигури като Стаси Иванов и Паулиньо, то в центъра се подвизават Найджъл Робърта и Дени Алар, които са една концепция по-назад в приноса си за положителното показване на столичани.

Странно е по какъв начин макар маркираните 8 турнирни гола в 12 мача, Робърта към момента не се счита за главен футболист на " Герена ". Също по този начин не се радва и на някаква сериозна благосклонност измежду почитателите. 21-годишният стрелец съумя да накаже ЦСКА, Берое и Локо (Пд), само че пък разочарова съществено в дербито с Лудогорец. Пробвалият се като национал на Кюрасао има превъзходен нюх и постоянно е на точното място, с цел да означи. Движи се доста по терена, с което отваря пространства за сътрудниците си. Но тъкмо, когато набере нужната инерция, получава контузия, която отново го връща крачка обратно по отношение на останалите.
 Снимка 440023
Източник:

Радващото за треньорския щаб на Левски е, че Робърта прави най-силния си сезон в професионалния футбол. Профилът му дава поръчка за още по-сериозно израстване, само че не очаквайте чудеса от него напролет. Найджъл се нуждае от действителна конкуренция в предни позиции, с цел да може да изведе себе си и тима " оттатък лимита ". В противоположен случай левичарят е застрашен от " прегаряне ", което може да настъпи в сюблимните мигове от шампионата.
 Емил Ангелов пред ТОПСПОРТ: Левски не е изгубил битката за купата, нападателите не са на нужното равнище за клуба
Емил Ангелов пред ТОПСПОРТ: Левски не е изгубил битката за купата, нападателите не са на нужното равнище за клуба

" Петър Хубчев би трябвало да получи нужното време, с цел да развие своята философия "

И до момента в който бъдещето на звездата с №17 наподобява блестящо, то не такава е обстановката с другия главен нападател на Левски през този полусезон - Дени Алар.

Странникът, който по този начин и не разкри своето същинско лице на " Георги Аспарухов ". Бившият австрийски национал пристигна с визитката на голов терминатор, само че от уменията му пред гола пострадаха само Ружомберок и Етър. Прекалено малко за състезател, който носи митичната " синя " деветка. Въпреки уменията му да играе и зад нападателя, Алар няма нужната скорост. Не има и този почит, който един изявен нападател би трябвало да буди у съперниковата защита. Поне до този миг не наподобява и индивидът в офанзива, който може да взема решение значимите мачове. Често пъти се изолира от играта. Всичко това принуждава Петър Хубчев непрекъснато да се двоуми по отношение на позицията му. По някой път се вижда проблясък, както в мача с Етър, само че единствено това, оттова насетне всичко е едно огромно отчаяние.

Лично аз не виждам необикновен смисъл в оставането на Дени в Левски и напролет. Със завръщането на Станислав Костов, времето му на терена ще бъде още по-малко, а това сигурно няма да спомогне и за негова позитивна промяна. Изобщо въпросителните пред него са повече, в сравнение с действителните доказателства за неговия принос към просперитета на втория във краткотрайното класиране.
 Снимка 451787
Източник:

Именно неубедителността на Алар би трябвало да разсъни шефовете на " Герена " и да им даде жокер, че може би клубът би трябвало да се укрепи с нов централен нападател. Да оставим настрана и завръщането на Слави Костов, просто на Левски е безпределно нужен още един бърз и изобретателен състезател в офанзива - може би футболист вида " Антонио Аниете " (бел. ред. от първия му интервал в Левски), който да бъде еднообразно потребен както със своите попадения, по този начин и с асистенциите си.

Едно значимо допълнение на класа, което към този миг е безпределно належащо на " сините " за мачовете на истината напролет.
 Клубовете в елита желаят невъзможни суми от Левски за прехвърляния,
Клубовете в елита желаят невъзможни суми от Левски за прехвърляния, " сините " се насочват към покупко-продажби зад граница

Гледат се най-вече свободни сътрудници

Този значим съставен елемент от зимната селекция не би трябвало да се неглижира. Направи ли се компромис, Левски ще " осъди " своите многочислени последователи на още една година без трофей. А на никой повече не му се чака.

Не и в този момент, когато тимът към този момент е надигнал глава и самоуверено поглежда към оценките в българския футбол.
анкета
ТОПСПОРТ Ви пита: Доволни ли сте от представянето на централните нападатели на Левски през есента?
Да. Не. Могат доста повече. Трябва да им се даде късмет и през втория полусезон. Нямам мнение. Виж резултати
Да.

Не.

Могат доста повече.

Трябва да им се даде късмет и през втория полусезон.

Нямам мнение.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР